Björkö förskola

Björkö förskola är en kommunal förskola som ligger i anslutning till Björkö skola som öppnade 2021. Vi erbjuder barnomsorg och utbildning för barn 1-5 år och samarbetar med skolans fritidshem. Barnen är indelade i mindre grupper över dagen.

Förskolan erbjuder en trygg, rolig och stimulerande miljö för barn såväl inomhus som utomhus. Vi går ofta på utflykter i vårt närområde som erbjuder skog, hav och andra lekplatser. Förskolan har även en lådcykeln som ger möjlighet till upptäcktsfärder längre bort.

Arbetssätt

Verksamheten präglas av närhet och trygghet där alla pedagoger lär känna alla barn. Vår strävan är att barnen lär tillit till sin egen förmåga och utvecklar en god självbild och ett gott självförtroende. Arbetet tar sin utgångspunkt i leken och sker i samspel med oss pedagoger som utmanar både oss själva och barnen i att våga och ta initiativ till att pröva nytt.

I det dagliga arbetet står språkutvecklande metoder i centrum för att utmana och stimulera barnens språkutveckling.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation där vi synliggör verksamhetens arbete och barnens utveckling för både barnen och deras vårdnadshavare. Dokumentationen är även ett reflektions- och utvecklingsverktyg för oss pedagoger.

Öppettider

Öppettider 6-18 samarbete med fritids öppning och stängning.

Måltider

Förskolan har tillsammans med skolan ett eget kök och all mat som serveras på förskolan tillagas på plats.

Undvik lämning och hämtning under våra måltider.

Frukost kl. 08.00
Lunch från kl. 11.15
Mellanmål kl. 14.15

Allergier

På förskolan finns det barn som är allergiska mot olika födoämnen. Skicka därför inte med barnet mat, till exempel smörgås eller godis. Nötter och mandel är helt förbjudet i våra lokaler. Om ditt barn har behov av specialkost behöver du lämna in ansökan om specialkost tillsammans med ett läkarintyg.

Du ansöker om specialkost via e-tjänst.

Anmälan av specialkost - Öckerö kommun (ockero.se) Länk till annan webbplats.

Unikum

Unikum är Öckerö kommuns lärplattform. Den används i vårt pedagogiska arbete och för informationsspridning. Ladda ner appen Unikum Familj och logga in med bank-id för att ta del av informationen.

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad: