Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Knippla återvinningscentral

På återvinningscentralen kan du lämna avfall som uppstår i vardagen och vid enklare underhåll av ditt hushåll. Till exempel trasiga möbler, vitvaror, cyklar, gräsklippare, stekpannor, målarfärg och annat som du inte kan sortera hemma.

Du kan även lämna in trädgårdsavfall som kvistar, löv och klippt gräs. Däremot räknas nedfallna träd och rötter inte till hushållsavfall.

 

Öppettider Knippla återvinningsstation

Måndag

stängt

Tisdag

stängt

Onsdag

17.00 - 19.00

Torsdag

stängt

Fredag

stängt

Lördag

09.00 - 13.00

Söndag

stängt

Stängt på Julafton, Nyårsafton, Midsommarafton samt helgdagar (röda dagar).

Vid kraftig blåst stängs återvinningscentralerna eftersom vid kraftiga (by)vindar finns det en risk för att föremål blåser iväg och skadar personer eller fordon. Vid stängning meddelas detta i Driftsmeddelanden

Tidningar

I tidningsbehållarna kan du lämna: Tidningar, broschyrer, reklamblad och kataloger mm. Lägg inte pappers- och plastpåsar i tidningsinsamlingen: Papperspåsar lämnas till insamlingen för pappersförpackningar och plastpåsen lämnas i plastinsamlingen.

Pappersförpackningar

I behållarna för pappersförpackningar kan du lämna alla förpackningar som till mer än hälften består av papper. T.ex. tvättmedelskartonger, pastakartonger, pappersrullar, omslagspapper och papperspåsar.

Wellpapp

I denna behållare kan du lämna förpackningar som består av wellpapp som exempelvis stora kartonger och emballagematerial. Wellpapp känns igen genom det vågiga mellanskiktet. Tänk på att skilja pappersförpackningar ifrån wellpapp och sortera dem i olika kärl.

Glasförpackningar

I insamlingsbehållarna för glas kan du lämna alla typer av glasförpackningar. Det finns behållare för både färgat och ofärgat glas. Lägg aldrig porslin, keramik, glödlampor, lysrör, spegelglas och fönsterglas i glasbehållarna.

Metallförpackningar

I behållarna för metallförpackningar kan du lämna konservburkar, dryckesburkar, aluminiumfolie, sprayburkar, färgburkar som är tomma och torra, tuber för t ex kaviar, lock och kapsyler.

Plastförpackningar, mjuka och hårda

I behållarna för plastförpackningar kan du lämna: Flaskor för t ex ketchup, senap, schampo, rengöringsmedel, saft, burkar, glasslådor, dunkar, plastpåsar och frigolittråg etc.

Tänk på

För att återvinningen ska bli så effektiv som möjligt är det viktigt att de förpackningar som lämnas till återvinning är tomma, ursköljda och torra.

Hitta hit

Publicerad den: 2019-03-18 09.11
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Tel: 031-976200
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö