Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rörö återvinningscentral

Här kan du lämna tidningar, pappersförpackningar, metallförpackningar samt plastförpackningar.

Tidningar

I tidningsbehållarna kan du lämna: Tidningar, broschyrer, reklamblad och kataloger mm. Lägg inte pappers- och plastpåsar i tidningsinsamlingen: Papperspåsar lämnas till insamlingen för pappersförpackningar och plastpåsen lämnas i plastinsamlingen.

Pappersförpackningar

I behållarna för pappersförpackningar kan du lämna alla förpackningar som till mer än hälften består av papper. T.ex. tvättmedelskartonger, pastakartonger, pappersrullar, omslagspapper och papperspåsar.

Glasförpackningar

I insamlingsbehållarna för glas kan du lämna alla typer av glasförpackningar. Det finns behållare för både färgat och ofärgat glas. Lägg aldrig porslin, keramik, glödlampor, lysrör, spegelglas och fönsterglas i glasbehållarna.

Metallförpackningar

I behållarna för metallförpackningar kan du lämna konservburkar, dryckesburkar, aluminiumfolie, sprayburkar, färgburkar som är tomma och torra, tuber för t ex kaviar, lock och kapsyler.

Plastförpackningar, mjuka och hårda

I behållarna för plastförpackningar kan du lämna: Flaskor för t ex ketchup, senap, schampo, rengöringsmedel, saft, burkar, glasslådor, dunkar, plastpåsar och frigolittråg etc.

Tänk på

För att återvinningen ska bli så effektiv som möjligt är det viktigt att de förpackningar som lämnas till återvinning är tomma, ursköljda och torra.

Måndag

stängt

Tisdag

stängt

Onsdag

17.00 - 19.00

Torsdag

stängt

Fredag

stängt

Lördag

09.00 - 13.00

Söndag

stängt

Stängt på Julafton, Nyårsafton, Midsommarafton samt helgdagar (röda dagar).

Vid kraftig blåst stängs återvinningscentralerna eftersom vid kraftiga (by)vindar finns det en risk för att föremål blåser iväg och skadar personer eller fordon. Vid stängning meddelas detta i Driftsmeddelanden

Publicerad den: 2019-04-01 13.10
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Tel: 031-976200
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö