1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utställning: Från idé till färdigt konstverk - Verk gjorda av elever i åk 5-6

Bild på eleven Isabell Hammar Andersson framför tavla

(Bild på Isabell Hammar Andersson, åk 6, framför tavla)


Under verksamhetsåret 19/20 genomfördes skapande skola-projektet Från idé till färdigt konstverk på Bergagårdsskolan/Hönö.

Elever i årskurs 2-5 fick träffa konstnären Eva Lindelöw (www.evalindelow.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) och i slutet av höstterminen anordnades workshops i årskurs 5-6 som ledde fram till de konstverk som här visas i denna utställning.

Eleverna fick i uppdrag att tillsammans i grupper om ca 5 personer skissa och bearbeta olika idéer på stora papper. Dessa skisser var sedan en utgångspunkt för motiven till de målningar som eleverna gjorde med akrylfärg på duk. I workshopen fick eleverna lära sig mycket om måleri, så som bildkomposition, färgsammansättning, penselföring och att blanda färger. Samarbete och att bevara en positiv kreativ anda i ett grupparbete var också en viktig ingrediens i denna process mot ett slutresultat. Under den sista fasen med workshops deltog ytterligare en konstnär vid namn Marie Ekedahl (www.mariegayatri.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

Skapande skola - och skapande förskola - är ett statligt bidrag som kommunen söker från statens kulturråd/ Kulturrådetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För mer info om detta och kommunens övriga skapande skolaprojekt kontakta: Tommy Tillander, tommy.tillander@ockero.se

Eventinformation

Datum: 11 maj 2020 - 23 juli 2020

Tid: 10.00 - 19.00

Adress: Utställningshallen, Navet

Hitta hit