Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Utställning: May Marschal Leyman - Husen; mina kartor och minnen

En utställning med hus som tema. Målningar i akryl.

Vernissage: lördag 5 september kl. 10-14

Vad betyder ett hus?

Hus kan vara en symbol för trygghet. Det kan också vara en symbol för en människa – hur en människas hus ser ut visar på hur den människan är. I mitt fall är avbildandet av hus ett återkommande tema. Om det handlar om trygghet för min del återstår för mig att utforska vidare men kärleken till hus som motiv är stor. 

Mina målningar blir kartor, minnen, av platser som på något sätt berört mig. Det kan vara minnen av lukter från en matmarknad, minnen av promenader genom stadsdelar, minnen av färgerna i ett kvarter - som kommer till uttryck i målningar med hus som motiv. 

Den här utställningen är en resa mellan verkliga platser och påhittade platser. Det är också en resa från föreställande till abstrakt – från huskroppar till kvarter till mönsterbilder.

Ofta är mina målningar färgstarka och jag arbetar gärna med kontraster. Mitt måleri är platt och mitt fokus ligger istället i mötet mellan färgerna samt målningens komposition. Jag har rört mig mellan små och större verk. Alla mina målningar är målade i akryl.

/May Marschal Leyman 

Hemsida: www.studiomorr.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Instagram: @studio_morrlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Abstrakt tavla målad i många kulörer

Eventinformation

Datum: 05 september 2020 - 17 oktober 2020

Tid: 10.00 - 14.00

Adress: Utställningshallen, Navet

Hitta hit

Senast uppdaterad: 2020-08-05 10.01

Publicerad: 2020-05-27 10.16