Visning av utställningen ”När tråden brister!”, för barn och unga

Mija Renström visar utställningen och berättar mer om tematiken och några av verken.

Mija Renströms utställning “När tråden brister” handlar om livsberättelser, om att ge de dolda rösterna som gömmer sig i näversömsbroderi och vävnader en röst. Renström ser på textilier som en text som kan läsas. De berättar om kvinnors livsvillkor, om tid och rum. Hon tar fasta på idén om avtrycket. Avtrycken som vi skapar med våra händer, avtrycken vi gör på varandra och som vi lämnar efter oss. Det fotografiska fotspåret och de bestående intrycken över generationer. Med hjälp av textil och fotografiska metoder undersöker hon mönster, strukturer och håligheter.

Guidade visningar för alla åldrar.

Utställningen är en del i GIBCA Extended 2021 Länk till annan webbplats. som samlar det lokala och regionala konstlivet i Västra Götaland med syfte att fördjupa och ge nya perspektiv på tematiken i Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA)
Mer om Mija Renström hittar du på: www.mijarenstrom.com Länk till annan webbplats. och på instagram: @mija_renstrom_studio Länk till annan webbplats..

Eventinformation

Datum: 04 november 2021

Tid: 15.00 - 15.30

Adress: Utställningshallen i Öckerö bibliotek, Navet

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad: