Författarkväll på Öckerö bibliotek: Malin Haawind

Havet, familjen, folkhemmet - en kväll med författaren Malin Haawind

Malin Haawind är aktuell med en historisk romantrilogi som inleddes med De kom från öar 2021, följdes upp med Och havet gav igen 2022, och sista delen som ska heta In mot stenig strand kommer 2023. Med inspiration från sin mormor och morfars liv skriver Malin berättelsen om en familj som gör en folkhemsresa, från små kustsamhällen på öarna Gotland och Tjörn, till den moderna industristaden Södertälje. Huvudpersoner är Dagmar och Holger, som träffas när han kommer som sjöman till Slite där hon jobbar som spritkassörska på Hotell Slitebaden. Den tredje huvudpersonen är havet - ständigt närvarande, det som de lever nära och av, som sätter mat på bordet, men som ständigt påminner öborna om deras litenhet, och om att livet är skört.

 

Tisdagen den 7 mars klockan 19.00 på Öckerö bibliotek

Fri entré, begränsat antal platser. Boka din biljett via mail: biblioteket@ockero.se eller telefon: 031- 97 63 48

Välkomna!

Eventinformation

Datum: 07 mars 2023

Tid: 19.00 - 21.00

Adress: Öckerö bibliotek

Senast uppdaterad:

Publicerad: