Utställning: Lena Irvall och Catharina Wallström

Utställningen pågår mellan 1/4 - 26/4 i Utställningshallen, Navet, Öckerö bibliotek.

Vernissage: Lördag 1/4 kl. 11.00-14.00

Konstnärerna kommer i samband med vernissagen att hålla föredrag om sin konst.

Lena och Catharina har lång erfarenhet som verksamma konstnärer med många egna separatutställningar. De träffades på KKV i Gerlesborg (Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän) och insåg hur väl deras verk fungerade ihop. Nu ställer de gemensamt ut i utställningshallen Navet på Öckerö bibliotek.

Catharinas skulpturer är närgångna studier av djurs och människors outgrundliga väsen och skiftande uttryck. Lenas verk berättar med ett ömsint vemod och i en underfundig ton om människans strävan efter skönhet och lycka. I mötet uppstår något alldeles särskilt.

 

Lena Irvall

Grafik, måleri, keramik

Inspiration får jag från mitt eget liv, naturen och poesi. Även andra konstnärers verk inspirerar, likaså film och böcker. Jag lever i världen och påverkas av den.

www.lenairvall.com Länk till annan webbplats.

Instagram: Lena Irvall Länk till annan webbplats.

 

Catharina Wallström

Skulptur

Jag söker egenarten hos människor och djur, och undersöker ofta gränstillstånd och förvandlingar. Ibland låter jag mig inspireras av myter. Då och då uppstår nya berättelser och varelser under arbetets gång. Stengodslera är det material jag oftast använder och ibland rakubränner. Jag arbetar också i gips, betong och blandteknik. Mina installationer omfattar även text och ibland musik.

www.catharinawallstrom.se Länk till annan webbplats.

Instagram: Catharina Wallström Arts Länk till annan webbplats.

 

Eventinformation

Datum: 01 april 2023 - 26 april 2023

Tid: 11.00 - 19.00

Adress: Utställningshallen, Navet, Öckerö bibliotek

Hitta hit

Senast uppdaterad:

Publicerad: