Piratlajv för elever i årskurs 6

Går du i 6:an och är sugen på en riktigt cool upplevelse? Anmäl dig då till piratlajv 6-7 maj på Boviks seglarskola på Björkö. Skapa din alldeles egna karaktär och färdas tillbaka till år 1717 där äventyret väntar! Lajvet genomförs i samarbete mellan Kulturskolan och fritidsgården.

Vad är ett lajv?

Ett lajv är som ett ''Open World-spel'' fast på riktigt! Man spelar en karaktär och det finns ingen tydlig handling från början. Du är den roll du spelar och du är den hela tiden. För att det ska fungera praktiskt så finns det förstås vissa bekvämligheter som inte fanns år 1717. Sängar och toaletter till exempel. Alla deltagare kommer att delas upp i grupper/besättningar och du kan ange i formuläret om du har en vän du gärna vill vara tillsammans med.

Kostnad?

Det kommer vara en deltagaravgift på 200 kr, mer information om inbetalning kommer efter att din anmälan är bekräftad.

Hur går det till?

Du kommer skapa din egen rollkaraktär från grunden. Om du vill kan du få en speciell intrig som innebär att du har ett litet uppdrag utanför själva storyn. Det är inte nödvändigt men lajvet blir lite roligare med intriger. Om det är första gången du deltar i ett lajv kan det vara klokt att konstruera rollen så att den ligger ganska nära den du är själv.

Det kommer finnas ett handelssystem som angår dig som anmäler dig för att bedriva handel vilket innebär att uppgradera besättningens skepp. Det kommer finnas tre olika typer av skepp. Du får en lista på föremål du behöver byta till dig med andra med- och motspelare för att behålla äganderättigheterna till skeppet. Du kan också uppgradera skeppet genom att samla in extra föremål till din båt. (mer information om handelssystem på plats)

För att spelet skall fungera kan inte alla gå runt och slåss hela tiden, det blir faktiskt inte så roligt då! Man kan bara ”döda” någon om du har ett rött band på armen, och du kan bara anfalla någon som också har ett rött band. Det måste dessutom finnas ett gott in-lajv-skäl till att du skall slåss mot denne.

För att spelet skall fungera lämnas alla mobiltelefoner in innan lajvet börjar. De vuxna på plats har mobiltelefon med tillgång dygnet runt om det skulle vara något akut. Lajvet kommer dessutom arrangeras av elever från åk 8 i Öckerö kommun i samarbete med kulturskolan och Öckerö fritidsgård. Arrangörerna kommer att vara på plats som skådespelare för att skapa en helt oförglömlig helg!

Eventinformation

Datum: 06 maj 2023 - 07 maj 2023

Tid: 10.00 - 15.00

Adress: Boviks seglarskola, Björkö

Senast uppdaterad:

Publicerad: