Första hjälpen till Psykisk hälsa: inriktning ungdom

Den 15-16 maj erbjuds en två-dagarsutbildning i Första hjälpen till psykisk hälsa med inriktning ungdomar i åldern 12–18 år. Målgrupp för utbildningen är vuxna som i sin vardag har nära kontakt med ungdomar, exempelvis personal inom skola, fritid, föreningsliv, socialtjänst och vården.

Under kursen får man lära sig de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna, tecken på psykisk ohälsa, hur man bemöter en ung person i kris eller som visar tecken på psykisk ohälsa samt hur man kan hjälpa den drabbade vidare till professionell vård. Man får även kunskap om ungdomsutveckling, ätstörningar och reaktioner vid traumatiska händelser hos ungdomar. I utbildningen ingår gruppövningar, reflektioner och filmer med konkreta exempel samt kursbok och diplom. Utbildningen omfattar två heldagar mellan 09:00-16:30 och som anmäld förväntas man delta under denna tid. Fika ingår.

Det är begränsat antal platser, så vänta ej med din anmälan.
Anmäl dig till Christine.hummelblad@ockero.se, senast 10/5.

Eventinformation

Datum: 15 maj 2023 - 16 maj 2023

Tid: 09.00 - 16.30

Adress: Ärtholmen, Hedens by, Strandvägen 35, Hönö

Senast uppdaterad:

Publicerad: