Utställning: Nordiska väsen – Rödlistan

Vi har förändrat landskapet - och arter blir rödlistade. Det handlar om utdikade våtmarker, nedhuggna skogar och uppdämda forsar. Vi har (?) också ett antal nordiska väsen (näcken, skogsrået, gårdstomten och de andra). När såg ni dem senast? Varför ses de så sällan?

De är ju också starkt knutna till vårt landskap, som vi har förändrat så mycket. Tänk om de också är rödlistade? Var skall skogsrået gömma sig när all skog är nedhuggen? Var skall näcken spela i utbyggda älvar och hur skall gårdstomten hitta en liten ladugård att vara i, när allting är stordrift nuförtiden? När våtmarkerna har dikats ut har älvorna ingenstans att dansa och sjöjungfrun dör när hon fastnar i bottentrålen.

Utställningen som består av fotografier, text och ljud är gjord av Linnéa Jägrud och Tore Hagman, och pågår mellan den 1 december - 5 januari i Uställningshallen, Öckerö bibliotek.

Välkomna!

Eventinformation

Datum: 01 december 2023 - 05 januari 2024

Tid: 10.00 - 16.00

Adress: Uställningshallen, Öckerö bibliotek, Navet

Senast uppdaterad:

Publicerad: