Pop up-utställning: Anneli Nydelius visar miniatyrvärldar

Välkommen till Anneli Nydelius miniatyrvärld - en hobby i litet format!

En värld där allt är i skala 1:12. Skala 1:12 är en internationell standard för engelska, tyska, franska miniatyrer.

Att inreda ett miniatyrskåp är allt annat än en lek. Det krävs noggrannhet, tålamod och precision. Och framförallt pincett och förstoringsglas. De flesta material som jag använder är vanliga trälister, tandpetare balsaträ, tändstickor, papper och papp m.m. Efter ett tag får man “miniatyrögon”. Man ser vad man kan göra av saker som man har hemma. En toarulle kan bli en kakelugn, en tandpetare en färgpenna, en kaviarkork en citruspress o s v. Att bygga miniatyrer är både kreativt, avkopplande och terapeutiskt.

Pop-up utställning visas i de små montrarna vid lånedisken mellan den 25 mars – 30 april på Öckerö bibliotek, Navet.

Eventinformation

Datum: 25 mars 2024 - 30 april 2024

Tid: 10.00 - 16.00

Adress: Öckerö bibliotek

Senast uppdaterad:

Publicerad: