Pop-up utställning: Magnus Gustafsson - Gitarrbyggen

Magnus Gustafsson ställer ut sina gitarrbyggen i montern vid lånedisken på biblioteket

”Bygg din egen elgitarr”. Kan man göra det? Det vore ju häftigt!

Hösten 2009 började jag bygga min första elgitarr, en kopia av en Fender Telecaster. Det var under en studiecirkel som leddes av ”Gitarrmakaren” Åke Björnstad och vi var ett tiotal män som träffades varje onsdagskväll i en slöjdsal i Sävedalen. Målet var att bygga varsin elgitarr.

Från första stund var jag fast.

När man planerar och bygger en elgitarr är besluten många. Material, konstruktion och design kan varieras och kombineras på många olika sätt. Valet av träslag påverkar såklart utseendet men ger också instrumentet olika klang. Konstruktionen påverkar också utseendet men kanske ännu mer hur avancerad byggprocessen blir och hur det färdiga instrumentet känns att spela på. Designen är nog det svåraste, att försöka skapa något eget men som ändå har balans och upplevs ”som en gitarr”.

Till utställningen har jag valt ut fem gitarrer som jag är lite extra nöjd med.

Eventinformation

Datum: 01 juli 2024 - 05 augusti 2024

Tid: 10.00 - 19.00

Adress: Öckerö bibliotek, Navet

Senast uppdaterad:

Publicerad: