Nattvandring

Är din förening intresserad av att bidra till att öka tryggheten i kommunen och få ett extra bidrag till föreningskassan? Då kan föreningen anmäla intresse för att nattvandra!

Din förening kan delta vid nattvandringar. Det är en möjlighet att få extra pengar till föreningen och samtidigt bidra till ett tryggare samhälle.

Ersättning för genomförd nattvandring utgår med 1500 kr per kväll och betalas ut till förening som ansökt, beviljats och genomfört vandring. Bidraget utbetalas till det konto som uppgivits i kommunens föreningsregister.

Så här går det till

  • Föreningen engagerar minst två stycken personer för att vuxenvandra (från 20 år) och utser en kontaktperson inom föreningen. Även vuxna som inte tillhör föreningen är välkomna att vandra med föreningen.
  • Vandring sker utvalda fredag- och lördagskvällar, samt riskhelger som t.ex. skolavslutning, mellan klockan 21.00 - 24.00. Föreningsvandringen utgår från Öckerö fritidsgård som bjuder på fika under kvällen.
  • Representant från Vuxenvandrarna i Öckerö kommun sammankallar, går igenom ”gyllene regler”, vandringsrutt, delar ut västar och informerar om telefonnummer samt ansvarar för att återrapportera vandringen till kommunen.

Extra bidrag för genomförd föreningsvandring

Ersättning för genomförd nattvandring utgår med 1500 kr per kväll och betalas ut till förening som ansökt, beviljats och genomfört vandring. Bidraget utbetalas till det konto som uppgivits i kommunens föreningsregister.

Anmäl föreningen till nattvandring

För en förening som vill ansluta är gången följande:

  1. Föreningen anmäler intresse för att nattvandra via e-tjänsten: Intresseanmälan för förening att nattvandra Länk till annan webbplats..
  2. Öckerö kommun får information om att ni anmält er från nattvandring.nu.
  3. Ni får en länk till det digitala avtalet som signeras med BankID.
  4. Föreningen får välkomstbrev samt diverse material och information.
  5. Föreningen får även en länk till en digital grundkurs i nattvandring. Utbildningen kan göras via dator eller mobil och tar ca 20 minuter.
  6. Föreningen får ett startkit som paket och bokar sina vandringar hos kommunen via e-tjänst: Boka nattvandringspass och anmälan till grundutbildning nattvandring - Öckerö kommun (ockero.se) Länk till annan webbplats.
  7. De föreningar som vandrar är skyldiga att föra loggbok enligt instruktion de får. Detta för försäkringen och som underlag för det extra bidrag föreningen får.

Senast uppdaterad:

Publicerad: