Nattvandring

Är din förening intresserad av att bidra till att öka tryggheten i kommunen och få ett extra bidrag till föreningskassan? Då kan föreningen anmäla intresse för att nattvandra!

Din förening kan delta vid nattvandringar. Det är en möjlighet att få extra pengar till föreningen och samtidigt bidra till ett tryggare samhälle.

Så här går det till

  • Fem föreningar per år ges möjlighet att nattvandra mot ett bidrag på 20.000 kr.
  • Föreningar som ansökt och beviljats nattvandring förbinder sig att vandra under 12 st nattvandringspass fördelat under året.
  • Föreningen engagerar minst två stycken personer för att nattvandra (från 20 år) och utser en kontaktperson inom föreningen. Även vuxna som inte tillhör föreningen är välkomna att vandra med föreningen.
  • Datum för nattvandringspassen får föreningen av Öckerö kommun och dessa sker främst under riskhelger mellan klockan 21.00 - 24.00.

Anmäl föreningen till nattvandring

För en förening som vill ansluta är gången följande:

  1. Föreningen anmäler intresse för att nattvandra via e-tjänsten: Intresseanmälan för förening att nattvandra Länk till annan webbplats..
  2. När föreningen beviljats nattvandring av Öckerö kommun kontaktar föreningen nattvandring.nu för att registrera sig och teckna ett digitalt avtal.
  3. Föreningen får en länk till det digitala avtalet som signeras med BankID.
  4. Föreningen får välkomstbrev samt diverse material och information.
  5. Föreningen får även en länk till en digital grundkurs i nattvandring. Utbildningen kan göras via dator eller mobil och tar ca 20 minuter.
  6. De föreningar som vandrar är skyldiga att föra loggbok enligt instruktion de får. Detta för försäkringen och som underlag för det bidrag föreningen får.

Senast uppdaterad:

Publicerad: