Aktivitetsskyltar

På kommunens fyra motionsslingor finns aktivitetsskyltar uppsatta för att uppmuntra till fysisk aktivitet och rörelseglädje. Aktivitetsrundan är ett koncept som stimulerar barn och vuxna till att röra på sig, på egen hand eller tillsammans. Varje runda består av tolv skyltar med olika utmaningar som placerats ut längs slingorna på Hönö, Öckerö, Hälsö och Björkö. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. På Prästängsområdet finns dessutom en tillgänglighetsanpassad slinga med övningar som kan uföras sittande eller stående.

Aktivitetsskylt

Aktivitetsskyltar hittar du här

Aktivitetsskyltarna är tillgängliga för kommunivånare, besökare, föreningar, skolor och andra grupper. Skyltarna är uppsatta på bänkarna längs med slingorna:
Björköslingan
Jungfruvikens motionsspår
Hälsö- Stuvö-buröslingan
Öckeröslingan

Aktivitetsrundan "Puls och styrka" kan jämföras med cirkelträning och består av 12 skyltar med träning för kroppens alla muskelgrupper. Varje skylt erbjuder en övning för barn och en liknande i två olika nivåer för vuxna. Övningarna riktar sig till alla åldrar, från de yngsta till de äldsta.

Utöver beskrivningen av själva aktiviteterna så är varje skylt försedd men en kortare text om forskning och intressant fakta kring hälsa och rörelse. Alla övningar kan ses på film som nås via en QR-kod.

Tillgänglighetsanpassad aktivitetsrunda

Vid Prästängsområdet på Öckerö finns en tillgänglighetsanpassad aktivitetsrunda "Rörelse för alla" som innehåller åtta skyltar med funktionell träning. Skyltarna är utplacerade med jämna mellanrum på en asfalterad slinga på cirka 500 meter. Varje skylt visar övningar med rörelser du kan utföra sittande i rullstol eller stående. Övningarna tränar igenom hela kroppen men innehåller inga hopp eller markliggande rörelser. Här får du möjlighet att utmana dig i puls och lättare belastningsträning.

Rörelse för alla, tillgänglighetsanpassade aktivitetsskyltar vid Prästängsområdet på Öckerö.

Senast uppdaterad:

Publicerad: