Konstvågen

Konstvågen är ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang i Göteborgs skärgård.

Konstvågen

Konstrundan Konstvågen är ett samarbete mellan Öckerö kommuns Utbildnings,- kultur och fritidsförvaltning och Kulturföreningen Konstvågen. Huvudaktör är kulturföreningen Konstvågen, med stöd av Öckerö kommun och Västra Götalandsregionen. 

Följ gärna Konstvågen på Facebook Länk till annan webbplats. eller Instagram Länk till annan webbplats..

Information angående anmälan

Konstvågen är öppen för konstnärer, slöjdare och konsthantverkare som är skrivna eller sommarboende i Öckerö kommun.

Anmälan till Konstvågen Länk till annan webbplats. är öppen från och med den 19 januri kl 09.00. Det finns 100 utställningsplatser. Anmälan är öppen tills platserna är fyllda med utställare som uppfyller kriterierna för deltagande.

För mer information angående anmälan för deltagare 2022, se kulturföreningen Konstvågens webbplats Länk till annan webbplats.. Vid frågor kontakta ordförande Lars Persson.

Konstvågenhelgen och samlingsutställningen

Konstvågenhelgen 2022 äger rum helgen 6 - 7 augusti, kl.11.00 - 18.00.

Konstvågens samlingsutställning 2022 pågår lördag 9 juni – söndag 7 augusti.

Samlingsutställningen invigs kl. 12.00 lördag 11 juni, 2022.

Utställningen följer Öckerö biblioteks öppettider.

Konstvågens nya logotyp

Kulturföreningen Konstvågens styrelse berättar om valet av den orangea färgen:

Släpp fram din fantasi och kreativitet i en egen, annorlunda och lite oväntad symbol för Konstvågen 2022. För mig som inte är öbo, är orange en glad och happy färg som signalerar att HÄR händer det någonting. / Brittmari

Förutom att den oranga färgen är väldigt tydlig så är det den vanligaste färgen på bojar och välen. Tror att det var den enda färgen på gamla flytvästar nom jag inte kommer i håg fel.
/ Sven

På öarna är orange färgen för det som är viktigt att uppmärksamma och finna - en betydelsefull signal till alla som närmar sig.

Bojen i en trygg hamn, garnblåsan för näring och njutning (hummer).

En vacker solnedgång över havet.

Ett utropstecken!

/ Lars

Den orangea färgen ger mig tankar till säkerhet, flytvästen jag hade när jag var liten, bojen vi la till vid med båten ute i viken, och som en markör, prickar på havet som visar att här är något du måste uppmärksamma. Fiskarens stövlar och arbetshandskar. Den oranga färgen är för mig en signal till: titta här! Se upp! Här är något du måste se!

Så orange är den kreativa färgen för Konstvågen som på alla sätt kan användas för att få uppmärksamhet. Se här är något du måste uppmärksamma!

Hur man får detta att ske är upp till utställaren)) Jag jobbar med lera… en sprutmålad stor orange kruka med nummer på. Du uttrycker dig i trä… en orange stol vid din ingång eller en trave av detsamma! Fantasin har ingen begränsning;)

/ Christina

För mig visar färgen orange på Kulturföreningen Konstvågens ”nystart”. Det är 20 år sedan konstrundan började att genomföras första helgen i augusti i Öckerö kommun. En orange boj signalerar en plats där något spännande finns att upptäcka och detta kommer verkligen att ske Konstvågenhelgen 6 - 7 augusti. Hela styrelsen ser fram emot att ta del av 2022-års orange-signalerande konstrunda. #Konstvågen2022 / Lotta

Konstvågens folder 2021

Här kan du ladda ned förra årets folder, som innehåller information om alla deltagande utställare: Konstvågen, folder 2021 Pdf, 20.9 MB.

Senast uppdaterad:

Publicerad: