Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Livet i förändring - sorg, tröst och läkning

På temat sorg, tröst och läkning arrangeras ett antal evenemang under oktober, november och december. Med den talande bilden av ett träd och hösten som avlövningens tid är centrum för temat utställningen Trädet: om livet i förändring med Tina Jerkenstam och Lars Bjärkling. I de olika evenemangen kan vi tillsammans möta temat sorg, tröst och läkning utifrån olika perspektiv.

Det är ett underligt och obekant år 2020 i Öckerö kommun och i världen i stort. I denna tid då mycket förändrats blir vi alla på olika sätt påminda om alltings oförutsägbarhet.

Evenemang

Under perioden oktober-december lyfter Öckerö kommun tillsammans med andra aktörer temat i olika evenemang. Se alla samlade evenemang i listan.

Öckerö kommuns evenemang är anpassade för att minska risken för smittspridning. Tänk på att hålla avstånd. Om du har symptom ber vi dig att inte delta i evenemang på plats. Vi arbetar för att det ska gå att delta i vissa evenemang digitalt.

Fler evenemang läggs till efterhand.

Svenska kyrkan på Öckerö arrangerar ett antal evenemang på temat om livet i förändring. Läs mer om dessa på Svenska kyrkans hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

6 oktober

Nationella anhörigdagen

Under dagen finns möjlighet att träffa kommunens anhörigsamordnare och representanter från kommunens anhörigföreningar på Öckerö bibliotek. Anhörigsamordnare är på plats mellan kl. 10-12. Informationsmaterial finns på plats under hela dagen.

21 oktober

Föreläsning: Shinrin Yoku – öppna dörren till ett liv i harmoni genom ökad samhörighet med naturen

Natur- och skogsterapiguidning baseras på en japansk metod som heter Shinrin Yoku. Under kvällen får du lära dig om naturens underbara kraft och hur en vistelse i skogen kan ha positiva effekter på din hälsa och ditt välbefinnande. Föreläsningen ger dig baskunskap om forskningsresultat som Shinrin Yoku och Natur- & skogsterapi baseras på.

Arrangör: Öckerö kommun

Information om evenemanget Shinrin Yoku – öppna dörren till ett liv i harmoni genom ökad samhörighet med naturen

24 oktober - 8 december

Utställning: Trädet - om livet i förändring

En utställning i bild och form med trädet som fokus av Tina B Jerkenstam Lars Bjärkling.

Arrangör: Öckerö kommun

Information om evenemanget Trädet - om livet i förändring

27 oktober

Hand med skog - Tälj och slöjdworkshop för stora och små

Följ med skulptör Susanne Beyer in i en kreativ process som utgår från trädet i skogen och slutar vid färdigt föremål. Kom och tälj och forma i trä. Vips så har du format ett föremål att ta med dig hem. Verktyg och material finns på plats. Gratis.

Ålder: 7-19 år. Barn 7-12 år i vuxens sällskap.

Information om evenemanget Hand med skog - Tälj och slöjdworkshop för stora och små

Råd och stöd

När livet förändras kan det finnas behov av stöd. Här hittar du olika typer av stöd inom kommunal verksamhet och hos andra aktörer i Öckerö kommun.

Öckerö kommun

Föräldrarådgivning

Att vänta barn och att vara förälder kan vara en omvälvande tid i livet. Det är inte alltid lätt att veta hur det går att lösa konflikter, sätta gränser eller få mer positiv tid tillsammans. Ofta finns någon att prata och rådgöra med i vår närhet - men ibland kan det vara skönt att få prata med någon utomstående. Information om föräldrarådgivning

Familjerådgivning

Familjerådgivningen vänder sig till dig som vill arbeta med dina relationer och är över 18 år. Det kan gälla relationen till din partner eller andra relationer i en familjekonstellation. Familjerådgivningen arbetar med parsamtal, familjesamtal och enskilda samtal. Information om familjerådgivning

Anhörigstöd

När du lever nära en människa som behöver stöd och vård kan det innebära att ditt liv känns begränsat. Du som anhörig kan behöva stöd för att orka med vardagen. Information om anhörigstöd

Stöd till barn och ungdom

Om du inte mår bra eller är orolig för någon annan, kan du ringa oss eller vända dig direkt till någon av våra verksamheter. Information om stöd till barn och unga

Senast uppdaterad: 2020-10-19 17.10

Publicerad: 2020-09-09 14.27