Alexandra Lyckelid lärare i Anpassad grundskola, Hedens skola

Jag trivs med närheten till arbetsplatsen men också närheten till chefer och beslutsfattare.

Namn: Alexandra Lyckelid
Yrke: Lärare i Anpassad grundskola
Anställningsår: 2013

Beskriv en vanlig dag på jobbet

Min arbetsdag börjar med att jag landar med en kaffekopp och pratar igenom dagen med mina kollegor medan eleverna anländer. När alla är på plats går vi igenom dagens schema och drar igång dagens lektioner. Vi arbetar tätt i arbetslaget, både med elever, vårdnadshavare och kollegor – det är något av det jag gillar bäst med mitt jobb. Undervisningen och annat under skoldagen individanpassas och utgår ifrån elevernas förmågor, styrkor, behov och dagsform. När skoldagen är slut och Fritids tar över arbetar jag oftast med efterarbete, planering och bedömning.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är alla eleverna och det nära samarbetet med dem och kollegorna.

Hur ser du att ditt arbete skapar värde för dem vi är till för?

Vi strävar alltid efter att eleverna ska uppnå så stor självständighet som möjligt utifrån sin egen förmåga. Detta gör vi bland annat genom att tydliggöra vardagen och tillsammans med eleven hitta strategier att använda sin kunskap på. En förutsättning för självständighet är att kunna förstå och blir förstådd av sin omvärld och att få beredskap för framtiden och möjlighet att påverka sin vardag.

Berätta om en minnesvärd händelse från din arbetsplats

De allra flesta dagarna på min arbetsplats innehåller minnesvärda händelser, det ser våra elever till. En av denna terminens höjdpunkter var när vi blev inbjudna till Ågrenska på friluftsdag. Eleverna fick prova på allt möjligt och kom hem med både blåmärken efter mountainbikebanor och träningsvärk i mungiporna efter en härlig dag med goa möten och roliga utmaningar.

Hur trivs du med Öckerö kommun som arbetsgivare?

Öckerö kommun är den arbetsgivare jag stannat längst hos. Jag trivs med närheten till arbetsplatsen men också närheten till chefer och beslutsfattare.

Kuriosa om dig

Har jobbat både i köket på Nimbus och i charken på Alexius som omväxling till skolans värld. Jag gillar allt kreativt – jag gör t.ex. broschyrer, layouter, inbjudningar, bakar, piffar och pyntar.

Möt Öckerö kommuns medarbetare nämndsekreterare

Senast uppdaterad:

Publicerad: