Alix Jimenez Hamnebo nämndsekreterare

Med gott bemötande tar man sig långt och man fångar fler flugor med honung än med ättika.

Namn: Alix Jimenez Hamnebo
Yrke: Nämndsekretetare
Anställningsår: 2023

Beskriv en vanlig dag på jobbet

Jag går igenom min inkorg och beroende på vilken del av nämndprocessen vi befinner oss i sätter jag igång med förberedelser kring de politiska mötena. Det betyder allt från planering av dagordning och kallelser till granskning av tjänsteutlåtande och handlingar som ska läggas till politikerna som underlag för beslut. Jag tar också emot juridiska frågor från kommunens verksamheter och vägleder med juridisk kompetens i olika processer.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är omväxlingen i arbetsuppgifterna som ständigt skiftar i komplexitet och karatär. Också mina kolleger! Det är så roligt och stimulerande att få arbeta ihop med så engagerade, roliga och inte minst super kompetenta människor varje dag.

Hur ser du att ditt arbete skapar värde för dem vi är till för?

Jag märker det när jag är ute på öarna och ser att det byggs nya hus, att vägar lagas och att våra badplatser hålls rena och dess toaletter renoveras, exempelvis. Som nämndsekreterare för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden är jag nu mer medveten om den betydelse som politiska beslut har för oss kommuninvånare.

Berätta om en minnesvärd händelse från din arbetsplats

Luciatåget i kommunhuset med skolelever från Öckerö var väldigt speciellt att få uppleva. Att vara på en arbetsplats där sådana inslag bjuds in känns trivsamt och gör arbetsmiljön lättsam och hemtrevligt.

Hur trivs du med Öckerö kommun som arbetsgivare?

Jag trivs så bra att jag nästan skäms!

Kuriosa om dig

Svart humor är en min favorittyp av humor, helst ska den hållas i gränslandet mellan skratt och gråt.

Möt Öckerö kommuns medarbetare nämndsekreterare

Senast uppdaterad:

Publicerad: