Annika Olofsson kommunvägledare

Det är med glädje jag går till mitt arbete varje dag.

Namn: Annika Olofsson
Yrke: Kommunvägledare
Anställningsår: 1988

Beskriv en vanlig dag på jobbet

Arbetet i Kommunservice, kommunens kundservice, är väldigt varierande. Vi bemannar växel och reception samt bevakar kommunens sociala medier och hanterar inkommande mejl, post och leveranser. Vi svarar på frågor, tar emot synpunkter och förmedlar information till kommuninvånare, besökare och kommunens verksamheter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är alla människor som jag möter och har kontakt med dagligen. Jag är, tillsammans med mina härliga kollegor, en sambandscentral för kommuninvånare, kommunens verksamheter och besökare/turister. Vi ställs ofta inför kluriga frågor och utmaningar att besvara och lösa, ingen dag är den andra lik. Det är med glädje jag går till mitt arbete varje dag.

Hur ser du att ditt arbete skapar värde för dem vi är till för?

Jag är engagerad och vill göra mitt yttersta för att underlätta och hjälpa de som kanske inte riktigt vet vart de ska vända sig. Service och stöd till kommuninvånare är fokus. Vi arbetar med konceptet ”En väg in” – det ska inte vara krångligt att kontakta kommunen. Vi i kommunservice är väl insatta i kommunens olika processer och kan ofta svara direkt på frågor eller förmedla till rätt handläggare.

Berätta om en minnesvärd händelse från din arbetsplats

Finns många ”stories” att berätta. För ett par år sedan fick vi många samtal om att ett par aggressiva tärnor byggt bo intill cykelparkeringen vid Hönö färjeläge. Färjeresenärer som skulle hämta sina cyklar blev våldsamt attackerade. Som kommun kan vi inte göra så mycket mer än att varna i ett sådant läge. Jag tipsade folk att ha på sig cykelhjälm, då flera faktiskt blivit skadade. Nästa dag ringde Västnytt och ville ha information om kommunens uppmaning till färjeresenärerna att bära cykelhjälm. Västnytt gjorde också ett tv-reportage om detta. Ibland kan engagemang och viljan att hjälpa ta lite stora proportioner.

Hur trivs du med Öckerö kommun som arbetsgivare?

Jag har bott i Öckerö kommun i hela mitt liv och trivs väldigt bra. Känner att jag har stort förtroende hos arbetsgivaren och har haft möjlighet att arbeta med det jag trivs med och är bra på.

Kuriosa om dig

I min ungdom hade jag en simlärare som tyckte jag skulle satsa på simning professionellt. Men jag har aldrig gillat att bada i bassäng så det var inget för mig. Jag badar bara i havet! Men jag är rädd för brännmaneter så det blir inga långa simturer nuförtiden.

Möt Öckerö kommuns medarbetare kommunvägledare

Senast uppdaterad:

Publicerad: