Jael Banks undersköterska

Kärleken övervinner allt.

Namn: Jael Banks
Yrke: Undersköterska, natt
Anställningsår: 2013 som barnskötare

Beskriv en vanlig dag på jobbet

Jag arbetar på Solhöjden Södra äldreboende och börjar mitt arbetspass när de flesta har lagt sig för natten kl. 21:30.

Först loggar in i systemet, tar rapport från dagpersonalen och hälsar på dem som är vakna. Jag hjälper och stöttar dem som behöver det. Vi arbetar enligt IBIC (individens behov i centrum). Och sedan är man igång hela natten lång.

Min uppgift som nattpersonal är att se till att de boende känner sig trygga och kan sova. Vid morgongryning är det dags för dokumentation och rapportering från min sida.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att det är väldigt varierande. Ingen dag är den andra lik och det känns bra att hjälpa andra som verkligen behöver stöd. Jag får uppleva och lära mig mycket. Det sägs att man blir som barn på nytt när man blir äldre och det har jag fått erfara stämmer.

Hur ser du att ditt arbete skapar värde för dem vi är till för?

Våra boende är äldre, många har flyttat in för att de har svårt att klara sig själva. Då är det fantastisk att det finns professionell, erfaren, omtänksam och engagerad omsorgspersonal som kan bidrag med stöd och hjälp. De boende får vara med och bestämma, vi kommunicerar och skapar delaktighet. Vi är lyhörda för att bemöta de boendes individuella behov i sin helhet och så gott vi kan.

Berätta om en minnesvärd händelse från din arbetsplats

Nyligen hade jag min lilla hund med mig till jobbet. Det var så roligt att se alla glada reaktioner. En av våra boende som har svårt att prata, kunde helt plötslig uttrycka sig klart och tydlig med orden: Åh vad fin! Vad heter han? Vad är det för ras? Jag blev så varm i hjärtat. Det stämmer väl att våra fyrbenta vänner verkligen är människans bästa vän.

Hur trivs du med Öckerö kommun som arbetsgivare?

Jag är tacksam för mitt jobb, jag arbetar med det jag älskar och trivs med, det är synd att klaga.

Kuriosa om dig

Jag är zumbainstruktör och går gärna ut och rör på mig sena kvällar när familjen har lagt sig.

Möt Öckerö kommuns medarbetare nämndsekreterare

Senast uppdaterad:

Publicerad: