Ludvig Åberg ekonom

I Bröderna Sörns låt om Öckerö sjungs det ”Öckerö är bäst, dom är bäst i väst!” och ”Dom är fenomenala för dom har det kommunala”, vilket jag tycker är två trevliga budskap.

Namn: Ludvig Åberg
Yrke: Ekonom
Anställningsår: 2021

Beskriv en vanlig dag på jobbet

I mitt jobb är jag ett stöd till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen när det kommer till ekonomi. Jag är behjälplig med prognoser, budget och bokföring på alla sätt jag kan.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Dels är det mina arbetsuppgifter; Jag tycker det är superspännande att transformera bokföring till tydlig information. Men framförallt är kollegorna det bästa med jobbet. Det är så härlig stämning oavsett var i kommunen jag råkar befinna mig.

Hur ser du att ditt arbete skapar värde för dem vi är till för?

Det mest värdeskapande i mitt jobb är att tillhandahålla tydlig information om Öckerö kommuns ekonomi till medarbetare, chefer och politiker som underlag för viktiga beslut.

Berätta om en minnesvärd händelse från din arbetsplats

Jag kommer att tänka på när vi tryckte skämtmuggar om ett dataprogram som vi ofta skojar om, så dom finns lite här och var i kommunhuset om du letar noga.

Hur trivs du med Öckerö kommun som arbetsgivare?

Jag trivs jättebra med Öckerö kommun som arbetsgivare. I ena stunden presenterar jag förvaltningens ekonomi inför nämnden. I andra stunden hjälper jag någon att fylla i en faktura. Det är högt och lågt hela tiden vilket jag tycker är väldigt stimulerande och omväxlande.

Kuriosa om dig

Jag trubadurar lite när jag får chansen. Jag har bland annat medverkat i ö-podden Kaffe med Karolina som trubadur. Vem vet, du kanske ser mig på en anslagstavla på någon av våra öar i sommar.

Möt Öckerö kommuns medarbetare ekonom

Senast uppdaterad:

Publicerad: