Monica Karlsson undersköterska

Det bästa med mitt arbete är att få hjälpa alla härliga öbor.

Namn: Monica Karlsson
Yrke: Undersköterska
Anställningsår: 1999

Beskriv en vanlig dag på jobbet

Jag arbetar dagtid på Solhöjden Södra korttidsboende. Mitt arbetspass börjar med att avlösa nattpersonalen och ta rapport från dem. Därefter loggar jag in på larmtelefonen och vårat datasystem Lifecare för att se vilka gäster som kommer eller åker hem.

Jag brukar beställa lunch till våra gäster från Solhöjdens kök där vi har egna kockar. Därefter dukar jag upp frukost och går igenom dagens morgonarbete med min kollega.

Vi hjälper till med bland annat hygien, mediciner och klädvård. Mycket av tiden ägnas åt gästernas rehabträning för att klara vardagen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får hjälpa alla härliga öbor. Många är så tackamma att vi finns till för dem.

Hur ser du att ditt arbete skapar värde för dem vi är till för?

Som undersköterska har jag många olika roller och finns som stöd både för den behövande och för dennes anhöriga och familj.

Berätta om en minnesvärd händelse från din arbetsplats

Jag har så många fina minnen från jobbet. Ett som värmer hela mitt hjärta är när en rullstolsburen dam rullade efter mig i sin rullstol och ropade: "Kan jag få ge dig en kram!". Hon trivdes så bra hos oss på korttidsboendet och ville visa sin tacksamhet.

Hur trivs du med Öckerö kommun som arbetsgivare?

Jag har alltid trivts med min arbetsgivare.

Kuriosa om dig

Jag bor på Källö-knippla och en höst när höststormarna drog in gick inte färjan en söndag när jag skulle ta mig till arbetet. Men sjöräddningen ryckte ut och körde mig till Burö. Där väntade en kollega med bilen. Så alltid kommer man till arbetet.

Möt Öckerö kommuns medarbetare nämndsekreterare

Senast uppdaterad:

Publicerad: