Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bygg, trafik och miljö

Här hittar du aktuell information om hur coronaviruset och covid-19 hanteras inom bygg, trafik och miljö i kommunen.

Polstjernan fortsätter med morgonturen för skolelever från Björkö till Öckerö

Fordonsfärjan Polstjernan fortsätter att komplettera personfärjan Burö från Framnäs för att ta skoleleverna till Öckerö för att minska trängseln.

Burö avgår som vanligt kl 07:52 och besättningarna kommer då hänvisa eleverna till Polstjernan som avgår 07:55. Polstjernan kommer att köra denna tur fram till den 4 december.

Undvik trängsel på våra återvinningscentraler

Antalet personer som får vara på våra återvinningscentraler samtidigt begränsas.

Det kommer att finnas personal på plats som reglerar detta. Vi ber er respektera de instruktioner som ges, detta görs för allas säkerhet. Om säkerheten inte kan garanteras kommer vi att få överväga tillfällig stängning. Försök om möjligt planera besöket dagtid vardagar. På lördagar uppstår det ofta köer, det kan i värsta fall medföra att du inte hinner lämna ditt avfall innan stängningsdags. Håll avstånd till varandra och respektera vår personals anvisningar så kommer vi tillsammans att lösa detta.

Kontroll av trängsel hos verksamheter

Öckerö kommun har ansvar för hela kedjan av tillsyn av serveringsställen som caféer och restauranger. Vi genomför alltifrån inspektion till beslut för att genom olika åtgärder komma till rätta med brister hos eller stänga verksamheten.

Det är miljöenheten i Öckerö kommun som har tillsyn av trängsel hos serveringsställen som caféer och restauranger. Syftet med tillsynen är att informera om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd samt att kontrollera om verksamheterna följer dessa. Vid en tillsyn besöker miljöenheten verksamheterna och hjälper till med bland annat rådgivning.

Uppföljning av eventuella brister

Om vi ser att serveringsställen inte följer föreskrifterna ber vi verksamheten att rätta till bristerna. Om ingen förändring sker har Öckerö kommun rätt att genom olika åtgärder som varningar och vite (böter) få verksamheten att komma till rätta med brister eller stänga verksamheten

Anmälan av trängsel

Vid eventuella klagomål på verksamheter är du välkommen att kontakta kommunservice på 031-97 62 00 eller kommun@ockero.se

Packa in ditt restavfall ordentligt

Om du eller någon i ditt hushåll har symptom på eller sjukdomen covid-19 vill vi att du använder dubbla påsar runt ditt restavfall (grönt sopkärl) och matavfall (brunt sopkärl). Det finns annars en risk för att det vid tömning blåser ut avfall från kärlen. Det är särskilt viktigt med avfallet i det gröna kärlet. Tack att du hjälper oss att skydda våra chaufförer mot smitta!

Digitalt möte med byggnadsinspektör

Nu finns en e-tjänst där du kan boka digitala möten med kommunens byggnadsinspektörer.

Mötestiderna är måndagar jämna veckor mellan klockan 15.30-17.30. Varje tid är 20 minuter. Boka via e-tjänsten ”Boka möte med byggnadsinspektör” på minasidor.ockero.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2020-11-19 11.56

Publicerad: 2020-03-26 16.21
Följ information från ansvariga myndigheter

Om du har frågor eller vill läsa mer hittar du uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter på länkarna nedan.

Allmänna frågor

Du hittar svar på allmänna frågor hos Folkhälsomyndigheten och Krisinformation.se

Folkhälsomyndighetens frågor och svar om coronavirusetlänk till annan webbplats

Folkhälsomyndighetens samlingssida om covid-19länk till annan webbplats

Krisinformation.selänk till annan webbplats

Vid allmänna frågor kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Vid behov av allmän information på olika språk kan du ringa 08-123 680 00.

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen är regionalt ansvarig för smittskyddet och för hälso- och sjukvård.

Provtagning för covid-19 i Västra Götaland länk till annan webbplats

Västra Götalandsregionens informationssidalänk till annan webbplats

Vårdguiden, 1177.se

På 1177 finns information om coronaviruset. Du hittar även information om vart du vänder dig vid symptom. Det går även ringa 1177 för rådgivning vid sjukdom.

1177.selänk till annan webbplats

Utrikesdepartementet

Reseinformation med anledning av coronaviruset hittar du på

Utrikesdepartementetlänk till annan webbplats