Bygg, trafik och miljö

Här hittar du aktuell information om hur coronaviruset och covid-19 hanteras inom bygg, trafik och miljö i kommunen.

Undvik trängsel på våra återvinningscentraler

Antalet personer eller fordon som får vara på våra återvinningscentraler samtidigt begränsas.

Kärrsviks återvinningscentral (Öckerö): max 12 fordon på hela området.
Björkö: 7 personer
Hyppeln: 3 bilar
Knippla: 3 bilar
Rörö: 3 bilar

Det kommer att finnas personal på plats som reglerar detta. Vi ber er respektera de instruktioner som ges, detta görs för allas säkerhet. Om säkerheten inte kan garanteras kommer vi att få överväga tillfällig stängning. Försök om möjligt planera besöket dagtid vardagar. På lördagar uppstår det ofta köer, det kan i värsta fall medföra att du inte hinner lämna ditt avfall innan stängningsdags. Håll avstånd till varandra och respektera vår personals anvisningar så kommer vi tillsammans att lösa detta.

Kontroll av trängsel hos serveringsställen

Öckerö kommun har ansvar för hela kedjan av tillsyn av serveringsställen som caféer och restauranger. Vi genomför alltifrån inspektion till beslut för att genom olika åtgärder komma till rätta med brister hos eller stänga verksamheten.

Det är miljöenheten i Öckerö kommun som har tillsyn av trängsel hos serveringsställen som caféer och restauranger. Syftet med tillsynen är att informera om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och råd samt att kontrollera om verksamheterna följer dessa. Vid en tillsyn besöker miljöenheten verksamheterna och hjälper till med bland annat rådgivning.

Uppföljning av eventuella brister

Om vi ser att serveringsställen inte följer föreskrifterna ber vi verksamheten att rätta till bristerna. Om ingen förändring sker har Öckerö kommun rätt att genom olika åtgärder som varningar och vite (böter) få verksamheten att komma till rätta med brister eller stänga verksamheten

Anmälan av trängsel

Vid eventuella klagomål på verksamheter är du välkommen att kontakta kommunservice på 031-97 62 00 eller kommun@ockero.se

Tillsyn i verksamheter

För brister i inomhuslokaler på andra platser än serveringar, till exempel i gym- och idrottsanläggningar, badhus och köpcentrum har Länsstyrelsen tillsyn.

Vi får därför be dig vända dig direkt till Länsstyrelsen för att lämna in din synpunkt.

E-post: vastragotaland@lansstyrelsen.se

Telefon: 010-224 40 00

Till information hos Länsstyrelsen Västra Götaland om Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen Länk till annan webbplats.

Packa in ditt restavfall ordentligt

Om du eller någon i ditt hushåll har symptom på eller sjukdomen covid-19 vill vi att du använder dubbla påsar runt ditt restavfall (grönt sopkärl) och matavfall (brunt sopkärl). Det finns annars en risk för att det vid tömning blåser ut avfall från kärlen. Det är särskilt viktigt med avfallet i det gröna kärlet. Tack att du hjälper oss att skydda våra chaufförer mot smitta!

Digitalt möte med byggnadsinspektör

Nu finns en e-tjänst där du kan boka digitala möten med kommunens byggnadsinspektörer.

Mötestiderna är måndagar jämna veckor mellan klockan 15.30-17.30. Varje tid är 20 minuter. Boka via e-tjänsten ”Boka möte med byggnadsinspektör” på minasidor.ockero.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Information från ansvariga myndigheter

Du hittar svar på allmänna frågor hos:

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Vid allmänna frågor kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

På 1177 finns information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du hittar även information om vart du vänder dig vid symptom. Det går även ringa 1177 för rådgivning vid sjukdom.

1177.se Länk till annan webbplats.

Vid behov av allmän information på olika språk kan du ringa 08-123 680 00.

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen är regionalt ansvarig för smittskyddet och för hälso- och sjukvård.

Till information hos Västra Götalandsregionen om covid-19 Länk till annan webbplats.

Till information om provtagning för covid-19 i Västra Götaland Länk till annan webbplats.

1177: Vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats.