Måndag - Gå tipspromenad och vinn en egen krislåda

Under hela krisberedskapsveckan anordnar Öckerö kommun en tipspromenad på temat "Den egna beredskapen".

Bild på en krislåda med diverse fönödenheter.

Tipspromenaden finns på Navet Öckerö bibliotek, Buröfärjans passagerarutrymme samt i passagerarutrymmet på vita färjan linje 296.

Tipspromenaden innehåller frågor för både vuxna och barn. Tre vinnare kommer att utses efter krisberedskapsveckans slut och vinner en krislåda med följande innehåll:

  • Spritkök - Det du behöver för att koka upp vatten och värma mat över ett minimum av 7 dagar för en person. Det ingår ett stormkök, ett spritkök med brännare och tillhörande pannor och kastruller. Utöver kök och sprit får du med tändare för att enkelt starta köket.
  • Vattenrening - Ett komplett vattenreningssystem genom vattenreningstabletter, efterfiltrering med medföljande sportflaska på 0,5 liter, samt hopfällbara 10 liters dunkar i BPA fri plast.
  • Information - En vevradio med 1000 mAh inbyggd powerbank för nyhetsflöde över AM/ FM bandet. Vevradion har ett inbyggt batteri för en tillfällig nödladdning av externa enheter som mobiltelefon. En integrerad solpanel håller radion underhållsladdad när den får stå i direkt solsken och inbyggda starka ledlampor lyser effektivt upp på avstånd.
  • Värme - En mylarfilt om 200 x 130 cm. Filten återger effektivt kroppsvärme och är ett mycket bra multiverktyg som kan användas till mycket mer än att bara återge kroppsvärme vid behov.
  • Mat - Ett urval av matkonserver, pasta med mera. Viktigt att du kompletterar med mat som passar för dig och familjen.

Mer information

Här hittar du mer information om Krisberedskapsveckan v. 39:
Krisberedskapsveckan 2022 | Öckerö (ockero.se) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: