Meny
Sök
Här är du:  

Digitalisering

Öckerö kommun ska vara en levande skärgårdskommun med människan i centrum. Vi vill möta framtiden och få tekniken att tjäna människorna och samhället, utan att vi för den skull går miste om de kvaliteter vi värnar om. Digitala tjänster skapar förutsättningar för de utmaningar vi som skärgårdskommun har. Snabbt bredband och digitala lösningar inom vård och omsorg, kultur, utbildning, näringsliv och offentlig förvaltning, ger oss nya förutsättningar att vara en levande och attraktiv kommun året om. Med teknikens och utvecklingens möjligheter får vi det bästa av två världar.

 

Aktuellt på Öckerö

 • Från strategi till handling - Öckerö kommun ökar takten i digitaliseringsarbetet


  Digitaliseringens framfart har varit snabb och haft stor betydelse för samhällsutvecklingen under de senaste decennierna. Nu har Öckerö kommun beslutat om en handlingsplan för att bättre ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen och den nya tekniken ger.
  Läs mer
 • Öckerö kommun blir delägare i Inera AB


  I och med delägarskapet kan kommunen enklare använda Ineras tjänster och gemensamt med andra kommuner utveckla digitala lösningar som bidrar till att effektivisera kommunens verksamheter.
  Läs mer
 • Öckerö kommun tilldelas kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan


  Öckerö kommuns förskola och grundskola har tilldelats kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2017 för sitt arbete inom digital skolutveckling.
  Läs mer
 • Öckerö visar upp digital pedagogik i Bryssel 


  En delegation från Öckerö kommun representerade Göteborgsregionen vid ett strategiskt seminarium på temat skolans digitalisering i Bryssel.
  Läs mer
 • Öckerö kommun nominerad till Guldtrappan


  Kommunen har blivit nominerad för sitt långsiktiga arbete med digitalt lärande i skolan. Vinnaren presenteras vid konferensen Framtidens lärande 23-24 maj 2017 i Stockholm.
  Läs mer
 • Enklare att hitta information om bygglov


  Nu har en ny sida med namnet Bygga, ändra och rivalänk till annan webbplats lanserats. Där du kan hitta information om hur du söker bygglov i Öckerö kommun.
  Läs mer
 • Fortsatt satsning på digitalisering


  Det var julaftonsstämning i klassrummet på Fotö när Cecilia Manfredsson, IKT-pedagog, kom för att visa eleverna hur de ska använda sina nya iPads. Cecilia berättade för eleverna både hur de ska ta hand om lärplattorna och hur de ska ta hand om varandra genom att bete sig schysst på Internet.
  Läs mer
 • Nu vet vi vad ni vill!


  I våras bad vi er om hjälp att tycka till om behovet av digitala tjänster. 370 invånare svarade på enkäten vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi tar med oss era tankar, önskemål och er oro i det fortsatta arbetet med att införa digitala tjänster i syfte att förenkla er vardag.
  Läs mer
 • Digitalisera mera!


  Öckerö kommun lägger nu extra fokus på den digitala utvecklingen, som ett led i att en ny strategi antogs i kommunfullmäktige i maj. På torsdag 13 oktober träffades det nya digitaliseringsrådet för första gången.
  Läs mer
 • Vi vill förenkla din vardag!


  Vi vill skapa en enklare vardag för invånare, företagare och besökare. Vi vill utveckla en smartare och öppnare förvaltning och vi vill uppnå högre kvalitet och effektivitet i kommunens verksamheter.

  Läs mer

Besöksadress: Sockenvägen 13, Öckerö
Postadress: Öckerö kommun, 475 80 Öckerö
Telefon: 031-97 62 00, fax: 031-96 91 87

Kommunhusets öppettider
Måndag: 08:00 - 18:00
Tisd - Torsd: 08:00 - 16:30
Fredag: 08:00 - 14:30

Logga in webbredaktör
För anställda och förtroendevalda
Om webbplatsen

E-post: kommun@ockero.se
Org.nr: 212000-1280
Bankgiro: 5294-9609

Kontakt

Kontakta oss
Jag förstår att Öckerö kommun är en myndighet och att det innebär att det jag skriver blir en allmän handling. Tänk på att inte skriva känsliga uppgifter.

Kontakta oss
Jag förstår att Öckerö kommun är en myndighet och att det innebär att det jag skriver blir en allmän handling.

Besöksadress: Sockenvägen 13, Öckerö
Postadress: Öckerö kommun, 475 80 Öckerö
Telefon: 031-97 62 00, fax: 031-96 91 87

Kommunhusets öppettider
Måndag: 08:00 - 18:00
Tisd - Torsd: 08:00 - 16:30
Fredag: 08:00 - 14:30

Logga in webbredaktör
För anställda
Om webbplatsen

E-post: kommun@ockero.se
Org.nr: 212000-1280
Bankgiro: 5294-9609

Kontakt