1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lärare från Öckerö nominerad till Guldäpplet

Erik Johansson, makerpedagog och grundskollärare på Bergagårdsskolan och Ten island Makerspace på Öckerö är nominerad till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet.

Vi kontaktade Erik för att gratulera och passade på att ställa några frågor.

Hur känns det att vara nominerad till Guldäppet Erik?

Tredje gången gillt? Jag har varit nominerad tidigare och sett andra fantastiska lärare vinna guldäpplepriset. Det är ärofyllt och spännande att hamna under luppen och uppmärksammas för sin insats.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det bästa med yrket är att aldrig riktigt veta hur dagen ska bli. Jag möter varje dag nyfikna och hoppfulla barn och ungdomar som inte ser några hinder utan möjligheter. Jag har en viktig roll i elevernas utbildning och min insats kan göra skillnad i människors liv.

Har du några visioner när det gäller digitalisering inom skolan?

Mina visioner är att eleverna ska ha tillräckliga kunskaper för att kunna fatta beslut som rör sin framtid. Teknik och digitalisering engagerar inte alla men jag ser som min uppgift att låta alla möta tekniken för att sedan själv staka ut sin livsbana. Jag ser som min främsta uppgift att få eleverna att förknippa programmering med rolig problemlösning, ett verktyg, samt öka förståelsen för sin tekniska omvärld.

Läs hela pressmeddelandet härlänk till annan webbplats