Lisa Bjärbo inspirerade allmänheten till vegetarisk matlagning

Onsdagen 10 oktober besökte författaren Lisa Bjärbo Brattebergsskolans restaurang för att berätta om tips och trix om vegetarisk mat. De som var där fick även chans att provsmaka enkla vegetariska recept tillagade av kommunens kostenhet.

Evenemanget var ett samarbete mellan kommunens verksamheter som arbetar med kost, folkhälsa och bibliotek med syfte att inspirera till vegetarisk mat.

Efter att Lisa berättat om fördelar med vegetarisk kosthållning, knep för att komma igång med matlagningen och delat med sig av ett antal smarriga recept fick publiken smaka på belugabologneselänk till annan webbplats från kokboken Mega Vego tillagad av personal från kostenheten. Det bjöds också på rostade majsbiffarlänk till annan webbplats och citrusaiolilänk till annan webbplats efter Brattebergsskolans egna recept.

Publicerad den: 2018-10-15 10.47