Elever från Öckerö vinner pris och får delta i Nobelprisutdelningen

Grattis säger vi till spindelforskarna Simon och Karin som går i åttonde klass på Brattebergsskolan. De medverkade i Nobelmuseets elevprojekt Forskarhjälpen och har nu vunnit juryns stora pris: Tre biljetter till Nobelprisutdelningen och 5000 kronor till klasskassan.

Bilden beskriver en redovisning av projektet. Det är bilder på vatten och djur och text om dessa.

Forskarhjälpen 2018 handlade om de ekologiska effekterna av läkemedelsrester i miljön.

Här kan du läsa mer om Forskarhjäplen och om projektet med spindlarna. Länk till annan webbplats.

"En tydlig, inspirerande och träffande poster, som sätter resultatet i ett större sammanhang", skriver juryn bland annat i sin vinnarmotivering till Forskarhjälpen bästa vetenskapliga affisch, gjord av Simon Degerstedt och Karin Ploghed på Öckerö.

På måndag 07:45 kommer Simon och Karin medverka i radio P4. Ni lyssnar väl då!

Senast uppdaterad:

Publicerad: