1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Elever från Öckerö vinner pris och får delta i Nobelprisutdelningen

Grattis säger vi till spindelforskarna Simon och Karin som går i åttonde klass på Brattebergsskolan. De medverkade i Nobelmuseets elevprojekt Forskarhjälpen och har nu vunnit juryns stora pris: Tre biljetter till Nobelprisutdelningen och 5000 kronor till klasskassan.

Forskarhjälpen 2018 handlade om de ekologiska effekterna av läkemedelsrester i miljön.

Här kan du läsa mer om Forskarhjäplen och om projektet med spindlarna.länk till annan webbplats

"En tydlig, inspirerande och träffande poster, som sätter resultatet i ett större sammanhang", skriver juryn bland annat i sin vinnarmotivering till Forskarhjälpen bästa vetenskapliga affisch, gjord av Simon Degerstedt och Karin Ploghed på Öckerö.

På måndag 07:45 kommer Simon och Karin medverka i radio P4. Ni lyssnar väl då!