1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Dags att välja skola

I höst är det dags för alla barn som är födda 2014 att börja skolan. Du som vårdnadshavare kan önska vilken skola ditt barn ska gå i. Du skickar in ditt önskemål via en e-tjänst. Tjänsten är tillgänglig fram till den 26 april.

Vi garanterar alla barn plats i en kommunal skola. Vi gör också vad vi kan för att alla så långt som det är möjligt får den placering som önskats. Om barnet får en plats på sitt förstahandsval beror på hur många som söker till den valda skolan och var ni bor i förhållande till den.

Förskoleklassen är obligatorisk och en del av skolplikten som omfattar förskoleklass till och med årskurs 9.

Hur ser grundskolans organisation ut i höst?

Den 18 mars fattade Barn- och utbildningsnämnden beslut om att genomföra förändringar i organisationen. Utgångspunkten i förändringen är att skapa effektivisering genom samordningsvinster i form av att omorganisera befintliga barn- och elevgrupper. Läsåret 2020/2021 kommer vi ha följande organisation inom grundskolan.

Bergagårdsskolan F-6

Brattebergsskolan 1-9