Information från barn- och utbildningsförvaltningen med anledning av covid-19

Barn- och utbildningsförvaltningen har under hösten skickat ut information till vårdnadshavare varannan vecka via lärplattformen Unikum för att förtydliga vad som gäller inom förskola och skola med anledning av covid-19. Nedan kan du läsa det sista brevet som skickats ut för i år med anledning av covid-19.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Vi vet att du är trött. Vi vet att du vet. Men nu måste vi hålla i och hålla ut för att skydda oss själva och varandra. Nu måste vi hjälpas åt så vi inte snubblar på mållinjen. Vi ser tillbaka på en termin fylld av anpassningar och förändringar för både barn, vårdnadshavare och personal. Men även om pandemin inneburit stora prövningar för oss alla är vi glada att vi kunnat ha våra skolor och förskolor öppna. Vi ser det som en stor framgång och bara det är värt allt slit.

Vi vill tacka alla er för tålamodet som ni visat under året. Vi har förståelse för att det varit svårt att hantera vardagen för många familjer med nya rutiner och snabba förändringar med anledning av pandemin. Trots detta har vi tillsammans lyckats att bibehålla en trygg och utvecklande miljö för våra barn och elever. Vi har alla gjort vårt bästa för att hålla i och hålla ut. Men orken och tålamodet tar ibland slut och vi behöver återhämtning för att inte känna hopplöshet.

Vi hoppas att ni under helgdagarna har möjlighet till avkoppling och återhämtning. Vi behöver alla en paus. För vi är tyvärr långt ifrån ett slut på den här pandemin. Vi behöver fortsätta hålla i och hålla ut.

Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År

Katrina Lindgren
Skolchef

Rekommendationer under kommande helger och högtider

Från och med 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de lokala allmän­na råd som gällt i Västra Götaland.

De nya råden innebär bland annat att vi ska fira jul och nyår med en mindre krets av människor. Råden innebär en skärpning kring det personliga ansvaret och att alla är skyldiga att vidta försiktighetsåtgärder. Vi ska bland annat:

  • begränsa nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer vi normalt träffar. Det kan till exempel vara de vi bor tillsammans med eller bara några få vänner eller närstående utanför hushållet.
  • undvika att ingå i flera olika grupper.
  • umgås utomhus om det går och se till att hålla avstånd.
  • undvik att vara nära varandra, framförallt i mindre utrymmen under en längre tid.
  • undvika platser där det finns trängsel. Handla ensam om det är möjligt.
  • undvika att resa om det inte är nödvändigt. Om det är nödvändigt ska det ske på ett smittskyddsäkert sätt.
  • arbeta hemifrån så ofta det är möjligt.
  • Det är viktigt att begränsa antalet personliga möten även under storhelgerna och åtta personer är därför den nya nor­men för alla sociala situationer.

De nya råden gäller tills vidare. Restriktionen om maximalt åtta personer vid en allmän sammankomst och offentlig tillställning ligger kvar.

Läs mer på: www.krisinformation.se Länk till annan webbplats. och www.folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Förändringar inför skolstart

Om vi behöver göra ytterligare anpassningar och förändringar inför skolstarten vårterminen 2021 kommer vi att meddela detta via Unikum.

Så pratar du med barn om coronaviruset

Barn påverkas av allt prat och all rapportering som sker just nu om coronaviruset, men kanske i ännu högre grad av hur vuxna i deras närhet hanterar saken.

På rädda barnens webbplats kan du få tips på hur du kan prata med barn om pandemin. Länk till annan webbplats.

Till barn och ungdomar som har det jobbigt hemma just nu

Just nu spenderar många familjer extra mycket tid med varandra. Det kan såklart vara mysigt men det kan också skapa problem. Barn och ungdomar som har det jobbigt i sin familj kan ofta känna sig ensamma. Då är det extra viktigt att hålla kontakt med vänner, släktingar och andra viktiga personer som de litar på. Var uppmärksam på om barn i din närhet mår dåligt. Håll kontakt via sociala medier, Facetime eller Skype nu när det kan vara svårt att träffas i verkliga livet.

På Rädda barnens webbplats kan du läsa mer om hur du kan hjälpa barn som har det jobbigt hemma. Länk till annan webbplats.

Håll dig uppdaterad

Gå gärna in och läs för att hålla dig uppdaterad. https://ockero.se/virus Länk till annan webbplats.

👤 Håll fysiskt avstånd 👤

🙌 Håll ut - fortsätt följ råd och rekommendationer

👀 Håll dig uppdaterad

Senast uppdaterad:

Publicerad: