Öckerö seglande gymnasieskola bjuder in till digitalt öppet hus

Lördag den 16 januari håller Öckerö seglande gymnasieskola digitalt öppet hus. Det kommer att finnas möjlighet att prata med lärare och nuvarande elever samt titta på presentationer och filmer. Går du i årskurs 9 och ska söka till gymnasiet så missa inte möjligheten att delta på lördag.

Öckerö seglande gymnasieskola har havet som klassrum. Skolan grundades 1999 och har alltså funnits i mer än 20 år. I dagsläget går 300 elever på skolan.

De program som finns att läsa är

  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapliga programmet
  • Sjöfartsutbildningen, inriktning däck eller maskin
  • Ekonomiprogrammet med idrottsprofil - nyhet från och med HT 2021

Eleverna på samhälls- och naturprogrammet samt sjöfartsutbildning med inriktning däck seglar på vårt eget skolskepp T/S Gunilla. Seglingarna tar eleverna till olika länder på båda sidor av Atlanten. Eleverna på sjöfartsutbildningens maskininriktning gör APL på andra fartyg som bunkerbåtar, tankfartyg, isbrytare och fartyg inom handelsflottan.

Ekonomiprogrammet med idrottsprofil är ett alternativ för elever som vill satsa på en idrott och samtidigt få en högskoleförberedande utbildning. Ekonomiprogrammets elever deltar inte i seglingarna med T/S Gunilla.

På Öckerö seglande gymnasieskola erbjuder vi en krävande utbildning i ett tillåtande klimat. Vi har verklighetsförankrad undervisning oavsett om eleverna tillbringar delar av sin tid på T/S Gunilla, på APL inom sjöfarten eller startar UF-företag.

Film om livet som elev på T/S Gunilla

Senast uppdaterad:

Publicerad: