Hedens skola blir en Blue school

Hedens skola har antagits till det europeiska nätverket av skolor som arbetar med fokus på havet.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

För att ingå i nätverket krävs att skolan har en gedigen planering kring hur man pedagogiskt kopplar in marina frågor i undervisningen. Skolan ska kunna redovisa att den har ett samarbete både med universitet och lokala intresseorganisationer, men också att den kan förmedla kunskaper ut i det närliggande samhället. För att uppfylla kriterierna kommer Hedens skola under vårterminen ha ett samarbete med Göteborgs universitet, där en forskare kommer att hålla lektioner med eleverna om ”framtidens marina mat”, men även andra organisationer så som Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund och Divers Against Ghost Nets kommer att besöka skolan.

Vårterminens fokusområden är Mat ifrån havet på ett hållbart sätt och Marin nedskräpning och vattenkvalitet. Projektets namn är Sustainable oceans och är både ämnes- och åldersöverskridande. Skolan kommer också att anordna en ”Havets dag” den 20/5 med olika aktiviteter.

Mer information om Network of European Blue Schools hittar du på EU-kommissionens webbplats. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: