Elever från kulturskolans teatergrupp arrangerade lajv på Björkö

Första helgen i maj reste elever tillbaka till år 1717 och Boviks seglarskola förvandlades till ett riktigt piratäventyr. Evenemanget genomfördes för och av ungdomar med stöd av personal från kulturskolan och fritidsgården.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Redan under fredagen den 5 maj började kulturskolans äldsta teatergrupp med elever i årskurs 8 med förberedelserna inför helgens lajv. Eleverna har under våren skapat en berättelse, karaktärer och ordnat med rekvisita inför lajvet som pågick hela helgen.

Elva modiga elever i årskurs 6 hade anmält intresse för att delta på pirat-lajvet på Björkö. Under helgen så spelade alla sina olika roller som de skapat. Målet var samla ledtrådar till en skattkarta för att tillslut hitta den gömda skatten.

Arrangörerna fick segla skutan Astrid Finne till pirathamnen och rigga upp för lajvet. Dom fixade en piratkrog, grävde ner en skatt och reste ett tält till Häxan som hade en central roll i skådespelet. Det blev en oförglömligt helg.

Vad är ett lajv?

Lajv, även känt som levande rollspel, kan beskrivas som en improviserad teater där ingen är publik utan alla är med och spelar. I en påhittad verklighet har alla spelare en roll som skall gestaltas så trovärdigt som möjligt. Förklaringen är hämtad från Sveroks webbplats där du kan läsa mer om Lajv. Lajv som hobby - SVEROK SPELHOBBYFÖRBUNDET Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: