1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trafiksäkerhetsvandring på Hönö

Under onsdagen genomfördes en trafiksäkerhetsvandring på Hönö. Vandringen genomfördes för att identifiera otrygga platser och undersöka vilka möjliga åtgärder som kan vidtas för att minska trafikproblemen i området kring Hedenskolan. Polis, tjänstemän från gatuenheten, rektorer och personal från Hedenskolan, säkerhetssamordnaren, folkhälsoutvecklaren samt ett flertal föräldrar deltog på vandringen.

Vandringen utgick från Hedenskolan och följde ner mot Tappen sen längs Öckerövägen och vidare in på Borslyckevägen och tillbaka längs Allévägen tillbaka mot skolan. Kartan nedan visar de platser som identifierades som otrygga och där det inträffat olyckor. Det kom fram flera konstruktiva idéer och förslag kring vad som skulle kunna göras. Polis och tjänstemän antecknade flitigt och fotade olika platser som diskuterades längs vägen.

Trafiksäkerhetsvandringen är en aktivitet inom medborgarlöftena 2018länk till annan webbplats, "Trygg i Öckerö kommun" som är ett långsiktigt samverkansarbete mellan Hisingspolisen, Öckerö kommun och invånarna. Målet är ökad trygghet, minskad brottslighet och stärkt förtroende för polis och kommun.