Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Premiär för Städa Sveriges kust

I helgen går startskottet för Städa Kust, en omfattande vårstädning av Sveriges kust. Bakom projektet står idrottens miljöorganisation Städa Sverige och tusentals idrottsungdomar. Hönö IS, IFK Björkö och Öckerö IF är deltar från vår kommun.

Projektet Städa Kust går ut på att få så många idrottsföreningar runt om i Sverige som möjligt att mot ersättning till klubbens eller lagets kassa städa en bestämd kuststräcka. Förutom att det ger en positiv miljöeffekt på såväl kort som lång sikt, innebär det ett stöd till svensk idrottsrörelse och en investering i ungdomars ansvarstagande för den gemensamma miljön.

Städa Sverige har sedan 2010 sett till att drygt 500 ton skräp, däribland en stor andel plast, inte driver ut till havs. I år är ambitionerna högt ställda och tanken är att 50 procent fler idrottsungdomar ska plocka 50 procent mer skräp än förra året som var ett rekordår.

Städa Kust arrangeras för tionde året i rad och inleds i helgen med kuststräckan Strömstad-Laholm. Under våren och sommaren fortsätter städningen utmed hela den svenska kusten och avslutas den 21 september på International Coastal Cleanup Day - Strandens Dag.

Läs mer om vårstädning av Sveriges kust: Städa kustlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 2019-06-24 13.40

Publicerad: 2019-04-12 12.08