Har du hittat plastpellets på stranden?

I slutet av februari läckte ett fartyg ut 13 ton plastpellets i havet utanför Danmarks sydkust. Den senaste tiden har det även hittats plastpellets på den svenska västkusten. Vi behöver din hjälp att rapportera in fynd!

Sand och tång och små vita plastkulor.

Foto: Länsstyrelsen Västra Götaland

Vi behöver din hjälp för att se omfattningen av utsläppet. Plastpelletsen är cirka fyra millimeter breda, vita och cylinderformade. Om du ser större fynd av plastkulor vill vi att du rapporterar in det till på följande länk:

Rapportera in fynd av plastpellets till Fredrikstad kommune Länk till annan webbplats.

Vi vill även att du rapporterar ditt fynd på Strandstädarkartan på webben Länk till annan webbplats. eller via den nya appen Strandstädarkartan som finns för både Android och Iphone. (Ny kontaktväg uppdaterad 15 maj)

När du rapporterar in ditt fynd är det viktigt att ange position och gärna bifoga ett foto. Tack för hjälpen!

Senast uppdaterad:

Publicerad: