Nu finns Strandstädarkartan även som app

Appen för Strandstädarkartan gör det lättare för alla strandstädare att markera var det är städat eller var säckarna är placerade så att de blir hämtade.

Bild på person som håller i en telefon.

Det blir också enklare att lägga upp en aktivitet och uppmuntra andra att delta. Sist men inte minst underlättar det för alla som ser en strand eller vik som behöver städas att markera detta. Instruktionerna är lätta att följa. En bild på stranden före och efter städning får gärna bifogas.

Det är i samarbete med Infracontrol som Västkuststiftelsen strandstädning (Ren Kust) lanserar appen. Appen är kostnadsfri och finns att hämta på GooglePlay och AppStore.

Interaktiv strandstädarkarta

Västkuststiftelsen strandstädning (Ren Kust) har lång erfarenhet av att på uppdrag av de tolv kustkommunerna Strömstad, Tanum, Sotenäs, Lysekil, Uddevalla, Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv, Öckerö, Göteborg och Kungsbacka arbeta med att rensa kusten från marint plastskräp. Ett av de viktigaste uppdragen har varit att ta fram en interaktiv strandstädarkarta. Den har funnits som webbversion i snart fem år.

Den digitala, interaktiva kartan används för att planera, kommunicera och rapportera städinsatser. Strandstädarkartan underlättar inrapporteringen för de kommunala städlagen, entreprenörerna och alla frivilliga ute på stränder och vikar.

Påsholkar, sopmajor, kajak- och reservatstoaletter är också markerade med symboler på kartan.

Strandstädarkartan på webben Länk till annan webbplats.

www.renkust.se Länk till annan webbplats. går det att läsa mer om strandstädarkartan och arbetet med att städa stränder.

Senast uppdaterad:

Publicerad: