Cykelrensning pågår

Många cyklar som inte används står parkerade på offentliga platser och på en del platser är det svårt att hitta en ledig cykelparkering. Därför genomför kommunen en cykelrensning för att ge plats åt cyklar som används. 

Ett cykelstyre med ett fastsatt pappermed information från Öckerö kommun om cykelrensningen.

Vi är glada att det är många som vill cykla. Det är både bra för hälsan och miljön. Men på en del platser är det svårt att hitta en ledig cykelparkering. Därför kommer kommunen att genomföra en cykelrensning där vi plockar bort övergivna cyklar för att ge plats åt cyklar som används.

Hur går det till?

Cyklar som står parkerade utanför det nya cykelstället vid Gröneviks färjeläge på Björkö och enstaka övergivna cyklar på andra ställen i kommunen kommer att märkas med en informationslapp. De som använder sin cykel tar bort informationslappen från cykeln. De cyklar som har informationslappen kvar efter två veckor plockas in av kommunen. De cyklar som plockas in finns kvar hos kommunen i tre månader och återfås mot beskrivning.

Varför genomför ni denna kampanj?

Många cyklar som inte används står parkerade på offentliga platser och på en del platser är det svårt att hitta en ledig cykelparkering. Cykelrensningen genomförs både för att göra plats för de cyklar som används och för att hålla rent och snyggt i kommunen. 

Läs mer på ockero.se/cykelrensning. Du kan även kontakta kommunen på telefonnummer 031-976200 eller e-post kommun@ockero.se.

Senast uppdaterad:

Publicerad: