Påskfyrar påverkas av maxantalet för evenemang

(Publicerades 2020-03-30) Vi har fått frågor om hur begränsningen av sammankomster och tillställningar påverkar påskfyrar. Från och med söndag den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Förbudet gäller även allmänna sammankomster som påskfyrar.

Det är inte kommunen som kan förbjuda påskfyrar. Det är polismyndigheten som beviljar tillstånd för allmänna sammankomster. Det är även polismyndigheten som kan ställa in eller upplösa en allmän sammankomst eller offentlig tillställning.

Alla som arrangerar evenemang måste följa regeringens beslut om maxantal vid ett evenemang. Om en arrangör bryter mot förbudet kan den dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.

Hjälp till att minska smittspridning!

Vi vill be dig att tänka över ditt deltagande i alla evenemang i dessa tider. Det är viktigt att göra det varje person kan göra för att minska smittspridningen i samhället. Tänk särskilt på i dessa tider att du som har symptom eller känner dig sjuk, även milda symptom, ska inte delta i evenemang alls. Tillsammans behöver vi hjälpas åt för att minska smittspridningen!

Mer information

Nyhet om Ytterligare begränsade möjligheter vid sammankomster och tillställningar (28 mars)

Samlad information

ockero.se/virus hittar du samlad information om kommunala verksamheter och eventuella förändringar. Där hittar du även länkar till uppdaterad och säkerställd information från ansvariga myndigheter.

Senast uppdaterad:

Publicerad: