Strandstäda med oss

(Publicerades 2020-07-20) Kommunen genomför ett strandstädarprojekt tillsammans med Västkuststiftelsen (Ren kust). Vi vill uppmuntra fler att hjälpa till att strandstäda. Genom att använda appen Strandstädarkartan blir det enklare för dig att rapportera vart det är städat, städ- och hämtbehov.

feriearbetande ungdom strandstädar vid en strandkant bland stenar

Strandstädarprojektet genomförs tillsammans med Västkuststiftelsen (Ren Kust). Naturvårdslaget inom kommunens arbetsmarknadsenhet tillsammans med feriearbetare städar för fullt på våra öar och vill uppmuntra dig till att hjälpa till. Det finns påsholkar utspridda i kommunen som du kan hitta i strandstädarappen. Genom att använda appen ser vi var det är städat eller behöver städas och om vi behöver hämta säckar med skräp någonstans i kommunen.

Att vara utomhus är både bra för den fysiska och psykiska hälsan. Tänk på att hålla fysisk avstånd till dem du möter.

Strandstädarkartan

Det är i samarbete med Infracontrol som Västkuststiftelsen strandstädning (Ren Kust) har lanserat appen. Strandstädarkartan finns på webben men också som app för både Android och iPhone. Appen är kostnadsfri och gör det lättare för dig att markera var det är städat eller behöver städas och var säckarna är placerade så att de blir hämtade. Påsholkar, sopmajor, kajak- och reservatstoaletter är också markerade med symboler på kartan. En bild på stranden före och efter städning får gärna bifogas.

Strandstädarkartan på webben Länk till annan webbplats.

För mer information

renkust.se Länk till annan webbplats. går det att läsa mer om arbetet med att städa stränder och hur du använder strandstädarkartan.

Senast uppdaterad:

Publicerad: