Förändringar i kollektivtrafiken

I vinter sker flera förändringar i kollektivtrafiken i kommunen. Det är Västtrafik som i nära samverkan med kommunen utvecklar kollektivtrafiken i Öckerö kommun. Syftet är att skapa nya resmöjligheter genom ett antal justeringar av trafiken.

Drönarbild på två bussar som möts på en bilväg. Det är hus, hav och grönt runt om.

Förändringarna innebär i korthet:

  • 4 november 2020 blir 70 zoner i kollektivtrafiken i Västra Götaland tre zoner. Öckerö kommun (tillsammans med Göteborg, Partille, Mölndal) tillhör zon A i den nya zonindelningen. Du som tidigare köpt en Göteborg+ biljett får en billigare resa.
  • 13 december 2020 blir det ett nytt upplägg av kollektivtrafiken till och från samt i Öckerö kommun. Det blir en tydligare uppdelning av långväga expressbuss och lokal områdestrafik. De lokala linjerna körs med tillgänglighetsanpassad elbuss med lågentré, vilket bidrar till bekväm påstigning, en tystare och renare miljö lokalt. Det nya upplägget innebär att flexlinjen försvinner. Du som tidigare rest med flexlinjen kan i och med förändringarna åka med den allmänna kollektivtrafiken i större utsträckning än tidigare. Om du inte har möjlighet att åka allmän kollektivtrafik kan du ansöka om färdtjänst hos Öckerö kommun
  • 1 januari 2021 sker förändringar på Nordöleden. Öckerö kommun har sagt upp två tillköpsturer som trafikerat vardagskvällar mellan klockan 18-21.

Mer information

Du hittar mer information om förändringarna i kollektivtrafiken och nya tidtabeller (från och med 13 december) på ockero.se/kollektivtrafik2020

Senast uppdaterad:

Publicerad:
Kontakt

Vänd dig till kommunservice oavsett vad din fråga eller ditt ärende gäller.

Öckerö kommunservice
Telefon: 031-97 62 00
E-post: kommun@ockero.se

Besöksadress
Sockenvägen 13
Öckerö

Postadress
Öckerö kommun
475 80 Öckerö

Västtrafik
Du hittar mer information om den allmänna kollektivtrafiken samt kontaktuppgifter till Västtrafiks kundservice på vasttrafik.se Länk till annan webbplats.