Cykelrensning pågår!

Många cyklar som inte används står parkerade på offentliga platser och på en del platser är det svårt att hitta en ledig cykelparkering. Därför genomför kommunen en cykelrensning för att göra plats för dig som använder din cykel. Från och med idag och två veckor framåt sätter vi upp lappar på cyklar på Hönö färjeläge och Björkö färjeläge.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Vi sätter upp informationslappar på cyklar som är parkerade på mark eller allmän plats som kommunen ansvarar för. Från och med idag och två veckor framåt är vi på Hönö färjeläge och Björkö färjeläge. Cykelrensningen genomförs både för att göra plats för de cyklar som används och för att hålla rent och snyggt i kommunen. 

Vad ska du göra om du fått en lapp?

Du som fått en lapp och använder din cykel kan kasta lappen i en soptunna. Cyklar som har informationslappen kvar efter två veckor plockas in av kommunen. Cyklar som plockas in finns kvar hos kommunen i tre månader och återfås mot beskrivning.

Om det finns cyklar kvar efter tre månader ges de till Fritidsbanken. Cyklar som är i för dåligt skick lämnas till återvinningscentralen.

Om din cykel försvunnit vid ett annat tillfälle än under den annonserade tidsperioden, är det inte kommunen som omhändertagit din cykel. Misstänker du att din cykel stulits ska du anmäla det till polisen.

Mer information

Till information om cykelrensning

Du kan även kontakta kommunen på telefonnummer 031-976200 eller e-post kommun@ockero.se

Senast uppdaterad:

Publicerad: