Windros trafikerar linje 296 när MS Burö elektrifieras

Under perioden 15 augusti till 15 december ska MS Burö som trafikerar linje 296, byggas om till eldrift. Hon ersätts då av passagerarfärjan Windros.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Passagerarfartyget Windros. I huvudsalongen kan 38 passagerare sitta vid bord. I aktersalongen finns plats för 12 vid bord. Soldäcket har sittplats för 18 passagerare och i styrhytten finns plats för 3.


Nu ska färjetrafiken mellan Öckerö-Björkö-Kalvsund-Grötö elektrifieras. Öckerö Rederi AB har hyrt in passagerarfärjan Windros som ska trafikera linje 296 under perioden 15 augusti-15 december när MS Burö är på varvet för att elektrifieras. Windros tar 76 passagerare.

– Det här passagerarfartyget är betydligt bränsleeffektivare och kommer att tjäna oss på ett bättre sätt än vårt ordinarie reservfartyg Polstjernan, säger Håkan Samuelsson, VD Öckerö Rederi AB. Dock kommer Polstjernan att finnas till hands som en extra back-up, tillägger han.

Läs även:
Öckerö Rederi AB vann upphandlingen om den nya elfärjan | Öckerö (ockero.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: