Vill du bli vintercyklist? Anmäl dig senast 24 september

Cyklar du till och från jobbet under vår, sommar och höst men ställer undan cykeln när det är mörkt och kallt? Skulle du vilja testa att cykla även under vintern? Anmäl dig då till att bli vintercyklist och värna samtidigt om miljön, ekonomin och din hälsa. Ta chansen och var en av 20 deltagare som får gratis dubbdäck i utbyte mot att du cyklar hela vintern.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Projektet Vintercyklist vänder sig till dig som bor i Öckerö kommun och vill anta utmaningen att cykla i vardagen även vintertid. Nu söker vi personer som vill testa att vara vintercyklister under perioden 1 december 2023 till 29 februari 2024.

Anmäl dig senast 24 september

Anmälan för säsongen 2023/2024 är öppen mellan 6 september — 24 september. Anmäl dig på Västtrafiks hemsida här Länk till annan webbplats.

Intresset brukar överskrida antalet platser, därför kan en plats inte garanteras.

Som vintercyklist får du

  • Gratis dubbdäck
  • Däckbyte från sommardäck till vinterdäck (bytet tillbaka ingår ej)
  • Tips om cykling

Åtagande som utvald vintercyklist

  • Kunna medverka på ett digetalt startmöte den 22/11 kl.17:00-18:00 samt kunna lämna in din cykel för däckbyte den 9 november mellan kl. 07.30-10.00 upphämtning mellan 16:00-18:00 (alternativt byta däcken själv).
  • Cykla till och från din arbetsplats minst 3 dagar i veckan mellan 1 december till 29 februari.
  • Regelbundet rapportera hur mycket du cyklar under perioden via en app.
  • Lämna in synpunkter på vad som fungerar bra och mindre bra med att cykla på vintern i Öckerö kommun

Om projektet Vintercyklist

Öckerö kommun har även tidigare år deltagit i projektet Vintercyklist. Målet med projektet är att inspirera människor att cykla året runt. Vintercyklist genomförs i samverkan med Västtrafik och 12 andra deltagande kommuner i regionen.

Kontaktperson

Projektledare lokalt för Öckerö kommun är Nina Blomberg Zanders, Folkhälsoutvecklare, 031- 97 63 75

Senast uppdaterad:

Publicerad: