Ny parkering vid Hälsö förskola ska underlätta semestertrafiken

Idag råder kapacitetsbrist för färjorna som trafikerar Nordöleden, inte minst under högsäsongen. Dessutom är det begränsat med parkeringar på Nordöarna. Så, behöver du inte ta med dig bilen över, ställ den på den nya parkeringen på Hälsö.

Kommunen bygger nu en ny grusparkering vid Hälsö förskola. Den kommer stå färdig till midsommar. Anledningen att kommunen gör detta är för att lösa den ansträngda trafiksituationen under sommarsäsongen. Och för att underlätta för er som vill besöka Nordöarna eller som vill vandra längs skärgårdsleden.

Parkeringsplatsen på Hälsö har 50 platser. Härifrån är det cirka 50 meter till busshållplatsen (Västeräng). Till Burö färjeläge är det cirka 900 meter att gå, antingen via den asfalterade gång- och cykelbanan eller utmed den natursköna Stuvöslingan. Ställplats för husbil på nordöarna bör förbokas innan du tar färjan.

Ha en trevlig sommar!

 

Uppdatering: parkeringen vid Hälsö förskola är bara för personbilar klass 1 och är inte tidsbegränsad. Detta gäller tillsvidare och kan komma att förändras.

parkering hälsö

Senast uppdaterad:

Publicerad: