Extra bidrag till föreningar som nattvandrar

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Öckerö kommun, Nattvandring Öckerö och stiftelsen Nattvandring.nu har ingått samverkan (IOP-avtal) kring nattvandring. Syftet är att skapa trygghet genom ett ökat antal engagerade vuxna på kvälls- och nattid i kommunen. Föreningar som ingår avtal får 1500 kr för varje vandring en förening engagerar sig i.

Önskemål från ungdomar

Det har framkommit önskemål från ungdomar i kommunen i olika undersökningar och forum att fler vuxna ska finnas ute på kvällarna för att bidra med en känsla av trygghet. Som kommun tycker vi att det är viktigt att lyssna på ungas önskemål och tankar kring sin livssituation.

Vill er förening nattvandra?

En förening som ingår avtal om nattvandring får reflexvästar, försäkring och utbildning för att komma igång. Därefter bokar föreningar upp sig för vandring på fredag- och lördagkvällar samt andra utvalda kvällar under året då många unga är ute.

Vill ni som förening ingå avtal om nattvandring och få extra bidrag så kan ni anmäla ert intresse i e-tjänsten: Intresseanmälan för förening att nattvandra Länk till annan webbplats.

Anmälan till grundutbildning nattvandring

Nattvandring grund är en obligatorisk kurs för alla föreningar som tecknar avtal med nattvandring.nu. En utbildning är planerad till den 23 februari 18.30-20.30. Kursen hålls på Kompetenshuset i Öckerö kommun. Kursens ger alla som ska nattvandra i kommunen en gemensam grund att stå på och att vi är överens om vad syftet med nattvandring är.

Anmäl dig till utbildningen Länk till annan webbplats.

Mer information om nattvandring

Du hittar mer information om nattvandring här

Nattvandring Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: