Nyhetsbrev till föreningslivet i juni 2024

Här kommer information till föreningslivet i Öckerö kommun.

Inomhustider för säsongen 2024/2025

Nu har vi gjort klart fördelningen av träningstiderna i våra inomhushallar för säsongen 2024/2025. Mejl har skickats ut till alla föreningar som ansökt om säsongstider med fördelningen av tider i kommunens fyra större hallar; Hedenskolan idrottshall, Bergagårdskolans idrottshall, Brattebergsskolans idrottshall och Björkö idrottshall.

Obs! Kom ihåg att meddela eventuella avbokningar samt förändringar vid till exempel skollov eller högtider.

Lokal- och anläggningsbidrag

Handläggningen av Lokal-och anläggningsbidraget för 2024 är klar och utbetalningen kommer att ske under juni månad till de föreningar som ansökt och blivit beviljade bidraget.

Strandstäd 2024

Det finns fortfarande ett antal pass kvar att ansöka om vad gäller strandstäd under juni, juli och augusti. Ni anmäler intresse att strandstäda i e-tjänsten och får även besked om ni beviljas uppdraget i e-tjänsten.

Övriga förutsättningar för strandstädet:

  • Föreningar måste anmäla sitt intresse via e-tjänsten och få uppdraget beviljat för att få bidrag.
  • Fördelning av städtillfällen erbjuds i turordning till de som först anmäler intresse, men vi vill även ha en fördelning över hela kommunen och över sommarmånaderna.
  • Ett städtillfälle innebär att minst 10 medlemmar över 15 år samlar skräp i minst 4 timmar.
  • Föreningen använder strandstädarkartan som verktyg.
  • Redovisning efter genomfört städtillfälle görs genom ett beskrivande mejl med bilder från städtillfället till foreningsliv@ockero.se . Vi önskar er redovisning senast 31 augusti.
  • 5000 kronor per beviljat och genomfört städtillfälle.

Föreningsvågen 2024

Vi vill bjuda in er föreningar till att medverka på Föreningsvågen 19-21 september 2024. Föreningsvågen är en del av Öckerö kommuns hälsovecka - en satsning för att främja en hälsosam vardag för alla som vistas i kommunen. Årets hälsovecka anordnas för tredje gången och är vecka 38. Aktiviteter kommer att ske för alla åldrar. Både kommunens verksamheter och näringslivet kommer att arrangera aktiviteter.

Kontakta oss

Vi finns med och kan ge råd och stöd i planeringen för alla föreningar som vill ha aktiviteter under Föreningsvågen. Vi hjälper också till att sprida information. För frågor skicka ett mail till foreningsliv@ockero.se

Anmälan

Anmälan till Föreningsvågen 2024 gör ni i e-tjänsten Anmälan till föreningsvågen 2024 - Öckerö kommun (ockero.se) Länk till annan webbplats.

Sommarlovsaktiviteter

Den 14 juni börjar det efterlängtade sommarlovet för våra elever. Kommunens verksamheter har tillsammans med sommarjobbande ungdomar satt ihop ett gediget program inför sommarlovet. Vi hoppas att aktiviteterna ska locka till både rörelse, kulturupplevelser och gemenskap. Programmet finns på:

https://www.ockero.se/sommarlov Länk till annan webbplats.

Evenemang året runt

Vill ni få fler medlemmar och besökare till era verksamheter och vill synas i evenemangskalendern på Visit Öckerö kan ni skicka in ert evenemang här: vastsverige.com/visitockero/evenemangsarrangor/?vgrform=1 Länk till annan webbplats.

Kontakt

Under juli och början av augusti kommer vi som arbetar med Föreningsliv att ha semester vilket innebär att svarstiden kan bli längre än vanligt. E-post kommer att läsas sporadiskt under denna period.

E-post

Frågor om bokning: bokning.fritid@ockero.se

Övriga frågor till föreningsliv: foreningsliv@ockero.se

 

Vi på Föreningsliv tackar er föreningar för ett fint samarbete och önskar alla en trevlig sommar!

Ivan Ottordahl & Johan Karlefjärd

Senast uppdaterad:

Publicerad: