1. Viktigt meddelande Om coronaviruset och covid-19

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Öckerö kommuns företagsklimat rankas topp 15 i Sverige

Nu är Svenskt Näringslivs årliga rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner här. Öckerö kommun klättrar och hamnar på topp 15 av Sveriges 290 kommuner!

I rankingrapporten från Svenskt Näringsliv placerar sig Öckerö kommun på plats 13 av totalt 290. Det är en förbättring från förra året med 19 placeringar. I Göteborgsregionen toppar Öckerö, Partille och Härryda med betygen 4,09, 4,01 respektive 3,91. Snittet för hela landet ligger på 3,42 när det gäller det sammanfattande omdömet.

Ronald Johansson, näringslivschef i Öckerö kommun.

Ronald Johansson, näringslivschef i Öckerö kommun.

- Med utmaningar som att det saknas flygplats och tågstation, som är en del av bedömningen, uppfattar vi resultatet positivt. Det som gläder oss är den tydliga förbättringen i resultat av service till företagen och information till företagen som har varit ett fokusområde i vårt arbete, säger Ronald Johansson, näringslivschef i Öckerö kommun.

Svenskt Näringsliv mäter och rankar årligen företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Rankingen baseras på hur företagen upplever företagsklimatet i sin kommun men även på ett antal statistiska parametrar som påverkar företagen och deras förutsättningar. Svenskt näringslivs ranking baseras på det sammanfattande omdömet av företagsklimatet.

Läs mer om Svenskt Näringsliv rankning av företagsklimatetlänk till annan webbplats