Högt resultat för Öckerö kommuns företagsklimat

Öckerö kommun får ett högt samlat omdöme i Svenskt Näringslivs enkät om det lokala företagsklimat och hamnar på en andra plats totalt i Göteborgsregionen. Årets samlade omdöme hamnar på 4,0 poäng.

Badstege från klippor vid havet. Text 450x850 pixlar.

Svenskt Näringslivs årliga enkät om det lokala företagsklimatet visar i år att majoriteten av Sveriges kommuner får höjda betyg av företagen. I Göteborgsregionen får Härryda kommun bäst omdöme med 4,2 poäng. Strax bakom Öckerö kommun ligger Partille kommun med 3,9 poäng.

Öckerö kommun är nästbäst i Göteborgsregionen och får ett samlat omdöme på 4,0 poäng. I år går det glädjande nog att se en förbättring inom 15 delområden och att vi dessutom behåller våra höga värden från föregående år inom övriga. Det visar på ett gott företagsklimat som utgör en grund för tillväxt och ökad sysselsättning inom näringslivet. Ronald Johansson, besöks- och näringslivschef, berättar mer:

Vi gläds åt det samlade omdömet och det höga resultatet i Svenskt Näringslivs enkät om det lokala företagsklimatet. Det är naturligtvis stimulerande att arbeta i en kommun som enligt undersökningen ligger i toppen av Sveriges kommuner. Den största påverkan ligger i det arbete som företagen i Öckerö kommun gör och som är grunden för ett bra företagsklimat. Genom utfallet visar vi att med våra styrkor inom besöksindustrin och maritim och marin verksamhet både bidrar med kvalité och ett stöd för den regionala utvecklingen.

Rankningen av företagsklimatet totalt sett i Sverige släpps under hösten.

Om enkäten lokalt företagsklimat

Varje år mäter Svenskt Näringsliv företags upplevelser av att driva företag i sina respektive kommuner. I år har 32 000 företagare i Sverige deltagit i undersökningen.

Till Svenskt Näringslivs enkät om det lokala företagsklimatet Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad:

Publicerad: